Ugradnja hidro volana

Vlasnik traktora je tako tražio, montira neko čudo kad obrađuje voćnjake sa te strane, nekakva hidraulična freza.

EDIT

Zaboravih da napišem, kod ovog MF segmenti u kućištu su tako raspoređeni da je lijevi "vučni" i nosi viljušku u kojoj je navrtka sa kuglicama. Pregledani su i riješen je luft unutra i na ramenima gdje se ožljebljenje bilo poderalo, takođe je riješen luft i na prednjem lijevom ramenu. Bio je upravljački sistem na traktoru baš u lošem stanju, sad je dotjeran koliko je bilo moguće za traktor koji je 1969. godište.
 
I ja sam isprva planirao da radim sa desne strane jer sam se brinuo zbog segmenata unutra ali kada sam vadio stari volan vidio sam da je naopako u odnosu na volan kod Ferge pa sam shvatio da neće biti problem ako se tako uradi. Kućište inače nije original njegovo jer je on svoje polomio dosta davno pa je stavljeno od nekog drugog MF, ne znam od kojeg je. Prije ugradnje hidraulike volan je bio toliko težak da sam ja sa 95kg, dakle nimalo sitan lik, na jedvite jade mogao da vozim a parkiranje u garažu ej bila noćna mora. Problem nije bio u segmentima ili u pužu volana već u matici sa kuglicama. Nigdje nije mogao da nađe drugu da je zamijeni, nije pasovala nijedna od IMT ili drugih traktora. Ona je ostala unutra a kuglice sam "pecao" magnetom pa ne znam koji ej problem u njoj tačno.
 
Svaka čast na trudu i živcima! Inače, u današnje vreme gde je skoro sve dostupno i poprilično jeftino, rešavanje starog sistema mehaničkog upravljanja i ugradnja hidraučnog volana je logična stvar. Preciznost i lakoća nema cenu.
Inače trgovci nanjušili dobar posao pa cilindre hoda klipnjače od 200 do 220mm i prečnikom 25-28mm zacenili jer znaju da svi uzimaju za volan. Ajde neka realna cena novog cilindra al bukvalno novog je oko 100e al su zato polovne zacenili pa mu dođe skoro kao nov.
 
Zombie 666...sta mislis bil se mogla iskoristit pumpa od audija jajeta da se uradi na fergi tako nesto slicno....imam pumpu ispravnu a mozda bi u toku ljeta skupio nesto i dijelova da to odradim

- - - - - - - - - -

Na audiju su bile gume 205...55 petneske i volan je bio ko mlijeko
 
Ja sam na mom fergi isto stavio pumpu od Merceded 123,evo treca godina radi savrseno.Pazi na velicinu klipa,ta pumpa ima mali rezervoar pa ti treba sto tanji klip.Kod mene je klipnjaca od 20mm na fergi i nema problema sa pumpom.

Sent from my A6 using Tapatalk
 
Zaboravih da napisem,nov klip pravi volanski je bio 50 evra i brza posta 10 evra kako bi stigao za jedan dan.

Sent from my A6 using Tapatalk
 
Znaci...pumpu imam,treba mi taj klip od 60 evra i orbitol (nek bude i on 60 evra polovan)i jos crijeva hidraulicna....
 
Ja sam prvo ugradio od bmw-a pa je posle godinu dana počela da vlaži na semeringu pa sam našo neku skoro novu sa nekog slupanog nisana. A imam i u rezervi sad jednu sa audija 80 ista je kao ta prva bmw-ova. Ove pumpe uopšte nisu skupe ja sam plaćao oko 15ak evra sa bocom i to biraš sa remenicom kakva ti treba. Usput uz bocu iskoristiš i po neko crevo ili priključak
 
Imam jedno pitanje,zašto stavljate te pumpe sa remenicama s obzirom da sada postoje električne volanske pumpe.Neki dan sam bio kod drugara na otpadu i on drži samo Opela i video sam od Astre te volanske električne pumpe sa sve rezervoarom za ulje u kompletu.Šta mislite možda bi one bile bolje za traktor s obzirom da bi pumpa onda mogla da radi i kada mora da se došlepa traktor.Mislim ako je ispao neki problem.
 
Može sa orbitrolom da se mota ako motor ne radi. Jeste malo teško ali može. Sve dok ima ulja u sistemu volan može da se koristi. Znam za te električne ali koliko sam vidio, em su ekstremno skupe em su dosta malog kapaciteta. Jeste da bi ugradnja bila mnogo jednostavnija jer bi pumpa mogla da se stavi bilo gdje ali to povlači i potrebu za dobrim instalacijama, alternatorom i akumulatorom. Ja bih volo da to može da se koristi ali je realno još uvijek preskupo.
 
Volan kome je rezrvar za ulje volana na vecoj visini od orbitrola moze da radi beskonacno ako motor ne radi mani te se ćorava posla i pumpi od automobila to pije vodu ali kratko
 
Nisam siguran da sam razumeo ovu zadnju poruku jer mislim da je rezervar uvek najviša tačka u sistemu, drugačuje ne mere. A ne radi bas uvek svima volan sa ugašenim motorom. I koja je to razlika izmedju auto pumpe i one original petoletkine za imt?
 
Nazad
Vrh