Udruženja poljoprivrednika

Ајде пошто се правиш паметан да ти одговорим јер сам у иницијативи, студент сам и учествовао сам у организацији и спровођењу туре до Стразбура. Паре су се скупљале добровољних донација и прилога, значи финансирао је народ. Нису се скупиле само од пљескавица, организован је базар у кампусу и пљескавице су биле само део тога. Ни један једини бицикли није купљен од тих пара, нити је требао јер је већина људи која је возила имала своје бицикле, а неки који нису имали адекватне су позајмили. Већину кварова које смо имали на бицикловима је покривала дијаспора, истина је да је на једном комбију отишло квачило, 2 дана смо се мучили са њиме и на крају је тај комби остао код механичара у Минхену, отишло је квачило и пливајући замајац и та поправка није коштала 3000е како каже пи*коусти него 1700е. Такође пошто постоје разне теорије зашто смо кренули 3.4. једини разлог је био да стигнемо кући пре Васкрса. Ако требају још неке теорије да ти се расчивијају пиши слободно..
Hvala ti puno na odgovoru. Ako je tako ,neke stvari su mi sad jasnije i izgleda da sam imao neke pogresne informacije.

Samo informacije iz prve ruke su ono u sta verujem 100%, sve ostalo sa rezervom. Da si bio sa nama na protestu 15.3. u dvoristu Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu video bi kako sta tu funkcionise i koliko je dobra samoorganizovanost ljudi. Nema tu ko sta da upravlja, jednostavno se ljudi ponasaju domacinski i to vozi samo od sebe..

Bio sam na tom protestu.Samo ipak , mozes ti i da budes na licu mjesta , panemora da znaci da znas sve . Mozes npr da budes na plenumu i da neznas da ti je kolega npr placen od nekoga.
Isto tako mislim da ipak postoje odredjene struje koje su se kasnije prikrpile.

Nazad
Vrh