Tritikale 2010/2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ srdjuanzorz

Ti kao da zivis na juznoj polulopti. Tamo je sve naglavacke.:haha:

wtvakl.jpg

Mislim da je jecam tritikale jos ne klasa.
Kod mene na nekih 350 do 400m nadmorske visine tritikale ima 1000 do 1500 kg vecu rodnost po hektaru nego psenica i to sa moze se reci slabijom prihranom (psenica radja od 4000 do 5000kg).
Meni se kod koka pokazao u zimskoj ishrani kao odlicno hranivo za povecane nosivosti u odnosu na kukuruz. Kod krava poboljsava mlecnost.

taj krgujevacki tritikale koji pominjete,ja sam sejao predprosle godine na 30 ha,i predao sam institutu 20 vagona zrna,uopste nije posebno zahtevan po pitanju djubrenja dobio je samo 200kg sana. ove godine ga imam na 10ha i za sad je super.a u pitanju je sorta KG-22.

danas ovrsen tritikal na povrsini od 1.20ha, po mojoj proceni ima oko 6t, sve doterano kuci za stocnu hranu

Zavisi kad se poseje,kakva je zemlja,koliko je baceno NPK,kakvo je vreme posle setve itd.,ali otprilike 30-35 cm plafon.

Pitanje:Kada bi najranije mogao da se skida tritikale u zrnu i koja bi to sorta bila?
Dali bi postrno mogo stić najkraći kukuruz plus navodnjavanje?

Pozdrav svima na forumu. Interesuje me kakva je rzlika izmedu Odiseja novosadskog i tog kragujevackog tritikala. Koji je bolje sejati, kakvi su prinosi? kako su se pokazali kod vas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh