Trimeri

Ja svog kineza iz lidla ostavim onako kako završi u jesen. Znači većinom ostane malo goriva i tako prezimi. Eventualno ga 2 do 3 puta upalim tokom zime i to je to. Ne kažem da je pravilno, ali evo već 5 6 godina tako i nikakvih problema...
 
Dobro se pokazao ovaj 8t noz gde je bila visoka trava:), lepo je slozio otkose i trimer se nije puno mucio. Mada imao sam jedan deo gde su bili izrasli drvenasti izdanci, nisam stigao ranije da taj deo pokosim, pa sam morao da pozajmim od komsije trokraki noz da to pocistim. Sve u svemu pozitivno iskustvo sa kosenjem trave:).
drago mi je zarko da imas pozitivan utisak o 8 t nozu
 
Posto je sezona kosenja zavrsena ( ili jos malo za nekoga ), i masine treba da idu na zimski san, imam dilemu posto sam cuo razlicta misljenja.. Da li treba ostaviti malo benzina u trimeru tokom zimske neaktivnosti ili ne ? Jedni kazi valja da ostane, drugi kazu ne nikako, e sad..
da dobra je dilema. evo ja cu podelirti moje misljenje tj kako ja radim. ( a svako ima svoj nacin) ja uvek po zavrsetku rada, tj sezone gledam , da ono potrosim sav benzin u rezervoarau trimera, tj ostavim ga da radi dok se sam ne ugasi. jer moje je misljenje da ostaci benzina tj benzin koji stoji u karburatoru to je za one koji ne prazne rezervoa ume da napravi problem, jer se napravi kao "kamenac" u karburatoru. dakle ovo drugo sam ispocetka radio, tj nisam praznio rezervoar , i uvek sam imao problema kad dodje sezona da se trimer startuje.
 
Sad je doslo na red da se malo krci pored puta u selu:), posto u delu sela gde mi se nalazi kuca, svi su napustili svoja ognjista, i otprilike se niko od njih preko godine ne seti da bar malo oko svog sredi, tako da me ceka krs i lom:). Kako smo zadnja kuca u sokaku i jos malo ne bismo mogli da prodjemo do kuce, ne moze se preskociti krcenje:). Zanima da li na Villager BC 900 moze da ide cirkularni noz, i na sta treba posebno da obratim paznju kad radim sa njim?
 
15 minuta na leru i jedan rezervoar na pola gasa, smjesa 1deci na neke 3 litre sto je bilo u kanisteru. Ne bude mi tesko skinuti auspuh, ima neki talog na klipu, klip nije suv, vidi se ulje kako se presijava al ima ovaj talog sto se vidi na slici. Jel to normalno ili ce opet zaribati?
956d54faa90caba6ec8bf6c0a4947e6a.jpg
Meni ovo izgleda kao naslage ugljenika od sagorevanja, ne bi trebalo da bude problem, možda neko sa više iskustva zna bolje šta se vidi na klipu. Na dvotaktnim motorima se povremeno nahvataju naslage na izduvnom portu pa ih treba sastrugati sa nečim, inače mogu da završe u cilindru i da naprave karambol.
 
Да ли је неко користио демон тример са наставком за орезивање грана? оно као телескопска тестера? јел то ваља? јел може он то да ради? јел та тестера може да служи неко време да се не распадне?
 
Šta znači fiksiranje ugaonog prenosa?
I meni je logično na šraf 2, ali me je zbunilo jer u uputstvu koje sam dobio sa trimerom piše na šraf 1, pa rekoh da proverim ipak.
 
Baš to znači što sam napisao...
Da se nosač glave, ili ugaoni prenos glave, kako ko zove, ne pomera s mesta, da stoji baš na tom mestu...
Nosač glave, namestiš na cev, dok ne dođe u položaj da možeš zašrafiti taj šraf što si označio brojem 1, pa onda se zašrafljuju ona dva bočna , obično budu inbus, šrafa...
Nekad bude i samo jedan, zavisi od proizvođača do proizvođača...
Jasnije ?
 
Stigla PICOLO mazalica za trimer
Samo joj treba glavu zamenit, jako mala možda 50_60g masti da srane u nju, imam onih većih štauf matalica ali me ova maća oduševila!!
f5b259c1ca23b4a731bed03ca3ef1623.jpg


Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Pre neki dan naleteo na ovaj šumski čistač H252 rx (3,1ks), išao kao neispravan...kompresija odlična...nađemo se za 5000,00 din.Mašina jeste relikvija,ali je toliko robusna i nepoderiva....Zamenio filter goriva i crevo, nasuo svežu mešavinu i upalio iz prve...za svaki slučaj sam zamenio i svećicu i malo doštelovao karb (walbro)...i ceo dan krčio sa njim među bez da je i jednom stao...Ništa nije imao od rezne opreme (osim metalni štitnik cirkulara).Delovi za njega jesu teško dostupni,ali se ipak mogu naći...za mene, odlična kupovina...
80095774-977324342638452-796011169713225728-n.jpg

80015724-2464161537159612-1252039634582503424-n.jpg

80793289-584075242395016-4371463876177297408-n-1.jpg
 
Uz Demon trimer dobio sam i cirkular extra se pokazao mojom nepaznjom zakacinjao sam u kamenje i otpali su nekoliko vidijumskih zuba i sad slabo sece, vise dimi nego sto reze ,pa dali da kupim obican cirkular ili ovakav sa vidijum zupcima jer ima dosta kamenja i drugog otpada gde kosim, vasa iskustva
 
@Dejan

Ja imam još stariji trimer od toga, Stihl FS20, to je tek praistorijska mašina. Reznu opremu sam riješio sa adapterom, dao da mi napravi strugar pa mogu da koristim standardni cirkular ili malč nož (25.4mm rupa jer na njega sve ide sa 20mm rupom), auspuh bio loš al mi je to poznanik TIG varilac sredio i sad je kao nov, kompresija ne da je jaka već čupa rame dok se pokrene. Koristim ga za najteže poslove samo sa ciruklarom (Husqvarna Scarlet) i krivi nož za mljevenje. Jednostavno neuništiva mašina, jedina mana je što je ekstremno težak.
 
Pozdrav svima!
Nisam do sada imao iskustva sa trimerima, komšija prodavao skoro nov povoljno pa sam uzeo. Koristio bi ga najviše za košenje korova na njivi. U pitanju je demon 580.U startu nije razrađen kako treba, radio je 15-tak minuta i odma počeo da kosi, manju travu u dvorištu, i do sada je napravio par radnih sati sa njim i to je to. Ja sam ga ostavio da na leru isprazni ceo rezervoar i radio je duže od sat ipo uz povremeno dodavanje gasa, očistio svećicu, filter goriva, zategao sve šrafove.Ima svu opremu. Najviše me buni mešavina. Znači na kutiji i uputstvu piše 25:1 odnos goriva i ulja. Na internetu sam naišao na mnogo različitih podataka, negde piše tako a negde 50:1, čak sam negde pročitao da ide 50:1 ako je štil ulje, a ako je manje kvalitetno 25:1 što mi nema smisla uopšte. I sad ne znam kakvu mešavinu da pravim. Za apn 6 uvek pravim 50:1.
 
Nazad
Vrh