Pozdrav, vidim da je tema prilicno opsirna pa bi mi trebala pomoc od iskusnih clanova.
Planiram kupiti trimer za kosenje, ali sam bas u dilemi, novca za nesto profi stvarno nemam, tako da sam sa budzetom jako ogranicen najvise sto bih mogao da izdvojim jeste za nov Stihl FS 55 koji mogu naci u lokalnoj radnji za 20 000 din.
Ostale opcije su ovaj Demon [FONT="]RQ580 [/FONT]koji se pominje sada cesto, Midori MJ-191 ( iste karakteristike kao Demon, a kao navodno Japanski ) ili Womaks W-MS 1700 B.
E sada za ono za sta bih ja primarno koristio zavrsio bi svaki posao, ali zelim da kupim nesto sto ce bez problema moci da kosi vecu i guscu travu i da moze da pokosi neke povrsine recimo 10-20 ari vece i gusce trave bez problema i stucanja...
Dakle da li nesto od ovih pomenutih ili nesto drugo ?
Karakteristike sa cenama :
Stihl FS 55 - 20 000 din 0.75 KW - 5 KG
Midori MJ-191 - 12 000 din 3.8 KW - 8 KG
Demon [FONT="]RQ580 - 10 500 din 3.8 KW - 8 KG
[/FONT]Womaks W-MS 1700 B - 11 500 din 1.7 KW - 5 KG
Prednost kod Stihla i Womaksa je to sto bi bio kupljen u ovlascenim radnjama sa fiskalnim racunom i ostvarivom garancijom u svakom momentu, dok kod druga dva to uopste nije slucaj to su uglavnom preprodavci sa severa ( fizicka lica ) koji nude neku garanciju od godinu dana koja je upitno ostvariva... Takodje Stihl ima realnu snagu to jest 0.75 KW, a nadam se i Womaks dok je kod druga dva uveliko cifra preduvana... Verovatno Stihl ne moze da im parira po snazi ali je sigurno kvalitetniji...
Sta vi kazete i kakva su vasa iskustva ?