Trimeri

Ај пошто нико није одговорио на моје питање који тример да узмем, малко сам гуглао и видео да ће изгледа пасти набавка ШТИЛ ФС130...има фину снагу, може да сече шибље и није претерано скуп...таман се уклапа у кућни буџет...фала драге колезе на помоћи....ауф видерзејн...

Ja bi radije išao na FS350. Kad već daješ tolike pare nije velika razlika za daleko ozbiljniju mašinu. Kod nas ih godinama koriste sve službe koje kose i čiste po gradu bez ikakvih problema.

Edit: Sad sam gledao cijene na stilsrbija, FS350 je 58 hiljada, a FS130 60 hiljada dinara. Za manje para dobijaš provjerenu mašinu, a za razliku taman dokupiš još šta treba od opreme.

Kog kineza od min 2ks, vilidzer ili nesto drugo?
Moze i konkretan model, tu do 200e, kose se dve vrzine kupine i taj korov, vise puta u toku leta.
Hvala unapred

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Aj sam sebi da odgovorim, valja uzeti ovaj BC 1900 S, hvala svima

Ај пошто нико није одговорио на моје питање који тример да узмем, малко сам гуглао и видео да ће изгледа пасти набавка ШТИЛ ФС130...има фину снагу, може да сече шибље и није претерано скуп...таман се уклапа у кућни буџет...фала драге колезе на помоћи....ауф видерзејн...

Са циркуларом може да ради и Villager BC900 S.

Uzmi slobodno taj 1900 i ja imam...dobra masina i nije skupa-za pendrasenje trave dobar je.Moramo braci kinezima da pomognem da se razviju u veliku i jaku zemlju kao sto je srbija.

BC1900 xc је још захвалнија машина . Јесте да нема дугме за блокаду гаса али има метални носач ручица и много боље ручице .

- - - - - - - - - -

Jel moze na njega testera?

Може на сваки са карданом али Вилиџер Блек Едишн , Хускварне , Штилови са карданом су за циркулар. Мада и С серија Вилиџера може да ради са циркуларом иако га Агромаркет не препоручује.

Kontam da xc znaci da je profesionalna\nija masina...sto da ne, ako nije neka veca razlika moze covek i taj da uzme-meni treba samo za travu tako da mi i ovaj vrsi posao.

За траву је добар 1900S . Са трокраким ножем сува, презрела трава се коси са пола гаса , може и са силком али тад мора пун гас. Млада трава , коприве, бурјан силком до земље .
XC незнам шта значи али Black Edition тримери су као јачи и боље конструкције за дужи рад . Питање је да ли има смисла поређење или стављање у исти кош Вилиџер , Хускварну, Штил.

Poslednja izmena:
Отићи ћу сутра у разгледање, па ћу одлучити шта да узмем...вилаџер ипак није класа једниг штила или пак хускварне на коју сам потпуно заборавио...

Ja mislim da više nema tog FS 350 po radnjama jer je stari model. Možda je negde slučajno zaostao neki ili ga imaju još na lageru pa može da se naruči. Sada je u ponudi nov model FS 360 i on je negde oko 90.000. Taj 130 je 4-mix motor neznam kako su se pokazali ali ima razlike u radu. FS 250 je isti motor kao i na 350 samo nema amortizere u ručkama i ne vodi se kao profi a i jeftiniji je

Kupio danas Villager 1250S, 1900 je bio skuplji za neke 2000 ali trgovac kaze malo je jaci 0,2kw ali dosta vise trosi, i ajde reko da ga poslusam....Posto sam do sada koristio samo elektricni trimer, malo sam imao problema da nastelujem pojas i rucice u neki optimalan polozaje i dosta je glupa kopca za kacenje , malo se mucim pri kacenju i skidanju nekako nije dobar polozaj...Motor radi ok, upalio odmah iz prve, malo radio na leru i kosenje danas 3 ara vocnjaka sa pola gasa, trudim se da ispostujem uputstvo dok se ne razradi. Ne pise nigde da je mast stavljena u glavu, pretpostavljam da jeste, kupio odmah u radnji Oregon mast...Za danasnje kosenje sam zadovoljan, mislio sam da ce ici malo brze ali posto ne smem pun gas to je to, mada ni kasnije mislim da necu ici sa punim gasom zao mi masine :osmeh:

Kod novog mislim da je prodavac sipao pola rezervoara goriva i upalio ga,ja posle jos 1 ceo na leru i ako se secam jos pola sa povremenim dodavanja gasa-sipao sam mu motulovinu...nije da ima neke potrebe ali razrada nije nikad losa stvar.

Evo da se malo pohvalim...posle jedno 6-7 godina obnovio sam trim-flotilu...stara Husqvarna otišla u zasluženu penziju, kupio nov Oleo - Mac 440 (2,1ks) i tako upario sa Stih FS 90 koja i dalje radi kao sat.Što se cene tiče stvarno je povoljna, ako se poredi sličan model u Husq ili Stihl, sa malim popustom izašla 42 000 din.Standardna oprema (trokr. nož, alat, uprtači) i dve godine garancije.Originalnost ovih mašina ne treba dovoditi u pitanje, jednostavno nisu toliko popolurane da bi ih azijski stručnjaci štancovali, to je, pored cene naravno, jedan od glavnih razloga zašto je izbor pao na njih.

2442quq.jpg

312ictj.jpg

343t8co.jpg

126d4ox.jpg
Jesi li imao prilike da isprobas novu masinu? Hteo bih da cujem realne utiske jer sam interesent za onaj malo slabiji (380).

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Ima masti u njemu, ali treba dodati kasnije. Ne pretjerivati jer se više grije kad je skroz puno, bar dok ne istjera višak.
Što se tiče gasa na početku malo lakše (dobro, sad i nema još previsoke trave), a kasnije ide dokle treba ili dokle može. Nekada bi trebalo još malo, ali ne ide. :osmeh:
Još ako imaš naviku kao ja da koristiš antifone, ni ne skontaš koliko se vrti dok ne upre dugme do kraja. :osmeh:

Ja mislim da više nema tog FS 350 po radnjama jer je stari model. Možda je negde slučajno zaostao neki ili ga imaju još na lageru pa može da se naruči. Sada je u ponudi nov model FS 360 i on je negde oko 90.000. Taj 130 je 4-mix motor neznam kako su se pokazali ali ima razlike u radu. FS 250 je isti motor kao i na 350 samo nema amortizere u ručkama i ne vodi se kao profi a i jeftiniji je

Ima jos 350tki.....cak je i pojeftinila...cena 57.999...dok zimus kad sam kupovao platio ga 58.250...naslednik mu je fs 360 c sa malo jacim motorom i tezi za 1.2kg
motor od fs350 je sad preuzeo novi model fs250...koji je opet laksi za 1kg od fs350...

Nazad
Vrh