Drugari, prosle jeseni sam zaboravio da ispraznim rezervoar iz trimera, i tako je ostao preko zime, sa pola litra mesavine koja se do kraja febrara pretvorila u uljni talog na dnu rezervoara.
I ja, konj, pre par dana, samo nasprem novu mesavinu i pocnem da radim.
Upalio sam ga, malo radio, sekao neke grancice cirkularom, i rekoh hajde da napravim pauzu. Ugasio ga i posle ni makac. Vuci, vuci, vuci, pokidah rame, i nista.
Otvorim filter za vazduh, skinem ga, uredan. Skinuo svecicu, malo pocrnela, ali baca varnicu samo tako. Skinem karburator, ispraznim rezervoar, sve isprerem dobro cistim benzinom, i vratim. Naspem novu mesavinu 30:1. Upali iz prve, ali dimi plavo i slabo prima gas, gusi se, i ako mu ne dodajem postepeno gas, gasi se. Par puta sam ga jos tokom dana gasio i palio, i radio je solidno, pred kraj dana je vec bio miran na leru i lepo primao gas. Rekoh, to ulje je izgorelo i sada je sve ok.
Lepo ga ostavim da potrosi svo gorivo i da se ugasi.
Danas, rekoh da posecem neke mladare sljive, uzmem trimer, napravim novu mesavinu, naspem, vuci, vuci, vuci, ma ni makac!
Skinem filter za vazduh, probam bez njega, isto. Skinem svecicu, dobro je osmirglam, proverim, vrati, probam, opet isto.
Opet ista prica: Ispraznim rezervoar, skinem karburator, sve isprerem cistim benzinom, naspem mesavinu, i upali iz prve. Radi kao golf 2 dizel kad se hladan upali na -10, ali radi. I dimi plavo, opet. posle 2-3 minuta se ugasio, javio se jos koji puti vise ni makac.
Poskidao sam svecicu i karburator i namestio kklip u polozaj izduva, i tako ga neka preko noci.
Trimeru je 2 godine, Villager 1900S mnogo je malo radio, bukvalno je kao nov.
Sta mi je ciniti, pomagajte!