stihl-ov je odlican,a stitnik bi trebao da uzmes,prvo zbog bezbednosti,a drugo lakse se radi sa njim,pogotovo u gustim sikarama gde ima malo mesta,ali uopste nisu jevtini,ja sam za husqvarnu platio pre par godina oko 4000 din
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo lepo vreme me mami da cistim medje tj uvratine. Trebalo bi da podmazem trimer. Na glavi imam sraf, a umesto njega treba da kupim onu malu mazalicu ili "sisicu". Otisao da je uzmem, a oni mi nude razne velicine i oblike. Zna li neko dimenziju, da ne gubim vreme da idem u selo, pa da skidam sraf i da ga merim, pa tek onda u radnju ponovo?
Nisam pratio,da li moze ova kruzna testera da se koristi na Willager BC-1250 S ???
- - - - - - - - - -
Da ne bilo zabune pitam zato sto NE ZNAM da li bih smeo to da koristim na svom trimeru.
Dobra ideja. Jedino je tu "problem" sto spric nema snage da izgura tu staru mast ako je uopste i ostalo nesto od nje.Kupi u apoteci najmanji spric , sipaj mast u njega i ubaci u glavu , tako radim od kad je kupljen. Najlakse i najbrze.
Tek sam poceo da koristim scarlet, i jos ga nisam ostrio a posekao sam podosta. Sada mu je vec vreme. Krece polako da posustaje. Koliko kosta sablon za njega i da li moze bez sablona da se ostri kao motorna testera recimo? Drugim recima, da li bas trazi preciznost da bi lepo sekao?Skarlet je prica za sebe, precnika 200 mm koristim vec ko zna otkad , sece sve od drveca do trave ali mora da se ostri. U Novembru pred prvi sneg posekao sam jedno 10 glogova u precniku 10 i vise santimetara ko od sale. Za sada villager i scarlett rade samo biju , a ja cekam svaki cas da se villager raspadne ali se on neda i bije li bije bez kvarova.
Dobra ideja. Jedino je tu "problem" sto spric nema snage da izgura tu staru mast ako je uopste i ostalo nesto od nje.
Tek sam poceo da koristim scarlet, i jos ga nisam ostrio a posekao sam podosta. Sada mu je vec vreme. Krece polako da posustaje. Koliko kosta sablon za njega i da li moze bez sablona da se ostri kao motorna testera recimo? Drugim recima, da li bas trazi preciznost da bi lepo sekao?
A ovo sto sam boldirao tvoj citat.. vec sam pre napisao u ovoj temi - kada vidim kako lepo radi ovaj villager od 1,9 i kako nemam nikakve probleme a kosta svega 200e, prosto se zapitam - zasto ljudi uopste kupuju skuplje trimere? Jedino da rade u gradskoj cistoci, pa da ih koriste po ceo dan po parkovima.
Mora stitnik. Ako se radi sa najlonskim nitima, mora sirok i dubok stitnik kao lopata za sneg jer najvise razbacuje, na nagibima su mi uvek i gace pune zelenisa bez obzira i na zastitnu opremu. Sa trokrakom zvezdom treba sirok a plitak stitnik kao plitka lopata, trokraki malo razbacuje. Sa cirkularom treba minijaturni (najbolje metalni) stitnik velicine dlana i nikako veci, jer tehnika secenja cirkularom nalaze naslanjanje seciva i stitnika na drvce. Tu veliki stitnik (lopata) smeta, a bez stitnika je opasno zbog iznenadnog smicanja ostrice sa reza.Ha ha,kakvi sve sarlatani rade po prodavnicama,jos onako kurcevito objasnjava,ubedio me da nesto zna.Bice zanimljivo kad odem opet da kupim cirkular.Koji sad da kupim,u huskvarna prodavnici u Sapcu nemaju Skarlet,vec nesto drugo,ne znam cije proizvodnje,valja li Stilov i jel mora stitnik drugi da se kupi ?
Mora stitnik. Ako se radi sa najlonskim nitima, mora sirok i dubok stitnik kao lopata za sneg jer najvise razbacuje, na nagibima su mi uvek i gace pune zelenisa bez obzira i na zastitnu opremu. Sa trokrakom zvezdom treba sirok a plitak stitnik kao plitka lopata, trokraki malo razbacuje. Sa cirkularom treba minijaturni (najbolje metalni) stitnik velicine dlana i nikako veci, jer tehnika secenja cirkularom nalaze naslanjanje seciva i stitnika na drvce. Tu veliki stitnik (lopata) smeta, a bez stitnika je opasno zbog iznenadnog smicanja ostrice sa reza.