Tricikal (Tritikale) Opšta tema

E ovako 0.25 lanca je oko 18 ari pa sad ti vidi jedno kj ima 57 ari
ovde u temi sam video koliko se semena trosi po lancu ja obicno idem sa 120 kg semena jer za tritikal ide manje semena nego za zito to je moje neko iskustvo..

Ja ga sejao jesenas prvi put, 250 kg na lanac i po (malo puno) đubren sa 150 kg DAP i 200 kg AN sredinom marta za sada stoji odlično klas mu je duplo veći nego pšenični!! rezultati posle kosidbe ,dobija polako zlatnu boju.
Koliko je bilo?

---------- Poruka napisana u 00:44 ---------- Prethodna poruka je at 00:40 ----------

E ovako 0.25 lanca je oko 18 ari pa sad ti vidi jedno kj ima 57 ari
ovde u temi sam video koliko se semena trosi po lancu ja obicno idem sa 120 kg semena jer za tritikal ide manje semena nego za zito to je moje neko iskustvo..
A koliko kg na 18 ari si dobio?

@MOMOSARIC,evo da ti ja kazem nesto iz mog iskustva,sorta je uvek ista/NS/ neke godine mi jako polegao,a ove godine je super izgledao i bez poleganja,razlika je sto sam ove godine bacio dosta djubriva u predsetvi,8-16-24,i u prolece Ureu,imao sam i Cikocel/regulator rasta/ali ga nisam upotrebio.Mozda je bolji neki manji jer mi slama netreba, ali je iskoristim za djubrenje kada je iseckam u vrsidbi.

Danas posijo trikital 165 kg/kj.
Prethodno bačeno 200 kg/kj 8-24-16 jedan prohod teškom tanjiračom,jedan prohod setvospremačem.
Setva,posle setve jedan prohod lakom drljačom.
Predusev kukuruz.

kako ovde kisa ne pada ko zna dali cu i da posejem ove jeseni tritikale.

Kod mene nikako da padne. Suva zemlja ko barut.

Novosadski Odisej, tavanac, sejan 2. 10. 200 kg/kj malo nejednako nice, ali svako zrno je proklijalo.. ova kisa ce ga dovesti u red

dok svako uzme svoj deo, misevi, ptice, ne nikne sve, nije prva reprodukcija, meni ostane taman..:)

salu na stranu nisam nikad probao sa manjom normom a nisam primetio ni problema sa gustinom, prosle godine sam na 0.5 kj imao oko 1800 kg

Izgvirio trikital,sejan 4. oktombra.
jimg5d.jpg

I ove godine cu sejati tritikal samo za svoju stoku tako da planiram da posejem 1.2 lanca i necu baciti vise od nekih 150 kg semena bacio sam jedno 120 kg ruske 3x16, predusev je kukuruz i tu sam orao i prosao 2x sa drljacom..

I moj promolio njušku napolje.Sejan prošlog Petka u baštu.Na 20 ari posejano 60 kg.Nisam imao više.

Семе тритикала крагујевачког к 20 није уопште дорађено ,барем оно које пакује предузеће из Опорнице ,у џаку има иваталице исемена попонца изломљених зрна свега сем доброг семена ко до сада није купио немој да купује ово семе нека узме неко друго.

Danas posijan Tritikal Tavanas.0.5h predusjev kukuruz.Uzorano podrljano i posijano nista vise.
na proljece ide prehrana.

Nazad
Vrh