Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Cujem da se zvanicno placa 16 tel-kel,a ne zvanicno ide i do 16,50!Utrkuju se otkupljivaci pa kazu dacu ti 16,50 al nemoj da pricas to je samo za tebe cena:)Treba kukuruza,ambari se ispraznili,ostalo je mozda jos jedno 200 vagona u selu da se okruni...

Pa zar ti misliš da cena zavisi od tih vaših 200 vagona?Da oni nađu negde po 15,5 otišli bi i ne bi im palo na pamet tih 200 vagona.Ovo što se kod nas događa je sprega aflatoksna od prošle godine+ovogodišnje podvale mešanjem sa rodom 2013+čistog izvozničkog monopola.

Pa zar ti misliš da cena zavisi od tih vaših 200 vagona?Da oni nađu negde po 15,5 otišli bi i ne bi im palo na pamet tih 200 vagona.Ovo što se kod nas događa je sprega aflatoksna od prošle godine+ovogodišnje podvale mešanjem sa rodom 2013+čistog izvozničkog monopola.
Poenta je nedostatak kukuruza a ugovorili su mnogo vise nego sto imaju...mesaju oni stari to se zna ali nisam cuo u skorije vreme da je vracen,znaci ide i tako...Almex-u su vracena 2-3 barze ali ima tome mesec dana...tek je poceo 3 mesec,znam ja da cena ne zavisi od tih 200 vagona u ambarima ali ipak verujem u bolju cenu,tj.ubedjen sam!Mozda gresim...ali ne verujem!

Drugu juce MK-komerc fakturisao po 16,50 lager,a vec danima kamioni stizu u Zitar i odma tovare u vagone!

Ne mislim da je prepuna nego da toliko koliko ga trenutno imamo nema se na šta u Srbiji potrošiti.To bih smeo da potpišem da je tako i da će cena biti dobra samo i jedino ako dobra količina ode i završi u izvozu.

Na cenu utiču možda i dešavanja u Ukraini i Rusiji . Možda se neko boji da ostane bez zaliha .

Apsolutno i samo Ukrajina , prati dobar skok cijene svugdje u svijetu kao i uvjek a ne lokalna dešavanja. Dobra prilika za prodaju jer će se cijena vjerovatno vratiti za par dana dok se slegne prašina u Ukrajini .

Apsolutno i samo Ukrajina , prati dobar skok cijene svugdje u svijetu kao i uvjek a ne lokalna dešavanja. Dobra prilika za prodaju jer će se cijena vjerovatno vratiti za par dana dok se slegne prašina u Ukrajini .
@Momo tamo je pocelo jako da se prasi :haha: no to nije tema.Sa berze na koju sam pretplacen dobio sam poruke od MK komerca,Granexporta,Silosi Novo Milosevo, sa svim svojim povezanim licima vrse "'akcijski otkup roda 2013 koji je na lageru i placaju 0,2-0,3 din vecu cenu nego trzisna na taj dan.Ima tu prostora za dizanje cene samo to najvise koriste i osete skladistari kod kojih je nasa roba na lageru a najmanje mi kao proizvodjaci u tom lancu.

Ne mislim da je prepuna nego da toliko koliko ga trenutno imamo nema se na šta u Srbiji potrošiti.To bih smeo da potpišem da je tako i da će cena biti dobra samo i jedino ako dobra količina ode i završi u izvozu.

Naravno, broj stoke je na visegodisnjem minimumu, fabrike preradjevina od kukuruza su na kolenima i uzimaju samo minimalne kolicine, dalje kupovna moc naroda je izuzetno mala, tako da ni relativno jeftinu hranu kupuje samo na kasicicu.

Naravno, broj stoke je na visegodisnjem minimumu, fabrike preradjevina od kukuruza su na kolenima i uzimaju samo minimalne kolicine, dalje kupovna moc naroda je izuzetno mala, tako da ni relativno jeftinu hranu kupuje samo na kasicicu.
mala kupovna moc naroda da kupuju salame i kobasice proizvedene od naseg mesa ,a dovoljna kupovna moc za za strano meso...hmhmh vi ste vlado nesto pobrkali

Kod nas MK i Hrana produkt ne otkupljuju kukuruz do daljnjeg,može se naplatiti samo kukuruz koji je na lageru! Hrana produkt plaća 16.70

Ovo stvarno kao da je dogovor.Danima cena miruje za razliku od ostalih berzi.::lose::
presentation-53.jpg

Stizu nas i GMO Ameri...samo mi tapkamo u mestu!Razlika u odnosu na Budimpestu se povecava svakim danom...E Srbijo moras da propadnes,tj.da izumres...

Nazad
Vrh