Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Na mojoj berzi(pijaca u Šapcu) cena 18 din vec duze vreme. U buduće moja roba će bit ikod mene,a ne kod nekog otkupljivača.

Na žalost ispade da je 16 din pre deset dana kada sam prodao bila dobra cena,a šta ću sa 3.5 vagona u čardacima i koliko će biti to niko ne zna,eee poljoprivredo...

Ja sam pustio jedan deo pre 15 dana po 17,20rsd sa lagera.Što više razmišljam bolje da sam sve prodao pa da ne buljim vakog dana u 15h u Agroservisovu tabelu.

imam i ja još za prodati a izgleda da je bolje da sam jesenas krunio u zrno i odma dao. Cjena bila 175e tona a kako se polako primiče nabavka repromaterijala cijena pada i padaće još.

Neki veci otkup kukuruza iz ambara ne treba ocekivati,bice problematican i rigorozan.Najbolje ce proci oni koji prodaju sa lagera,mada cena je diskutabilna.To je moje skromno vidjenje stvari.

Prirodno susen je cistiji i uglavnom ima manje loma.Osim toga vestacki susen lakse povlaci vlagu,nego prirodno susen,te ne cudi ta razlika u potraznji.

Neki veci otkup kukuruza iz ambara ne treba ocekivati,bice problematican i rigorozan.Najbolje ce proci oni koji prodaju sa lagera,mada cena je diskutabilna.To je moje skromno vidjenje stvari.
ne slazem se sa tobom jer je uvek kukuruz iz ambara cistiji i bolji od onog koji je skrunjen sa njive.Uglavnom ko ubacuje u cardak taj i cisti i sigurno nece ubaciti kvaran u cardak a kombajn skruni sve i dobar i los sve sto postoji na njivi.
Ako ima potraznje za kukuruzom, treba svakakav a ako NE e onda ce se traziti i dlaka u jajetu,to je sigurno i izmisljati koje kakve AFLA afere

pitam se ko ima zalihu finansija da čeka još 8,9 mjeseci.Pravi seljak je na nuli ili oko nje,ovi što imaju zaliha da uđu u novu sezonu bez prodaje sa lagera i nisu pravi seljaci nego perači

Ja odlicno znam koji je kukuruz dobar i ja to nisam ni rekao ,skladisni prostori su puni i nece biti velike potraznje za drugim.A to da li su toksini izmisljeni ili ih je bilo u visokoj koncentraciji prepustio bi ljudima koji su vrsili analize a takvih ima sigurno i na ovom forumu.Kolega prnjavor ne diraj u velike mogu oni da sacekaju tih par meseci jos.

pitam se ko ima zalihu finansija da čeka još 8,9 mjeseci.Pravi seljak je na nuli ili oko nje,ovi što imaju zaliha da uđu u novu sezonu bez prodaje sa lagera i nisu pravi seljaci nego perači
Nisu svi peraci,ima onih koji nece prodavati kukuruz do leta samo da dobiju novce za repu:haha:

- - - - - - - - - -

Ja odlicno znam koji je kukuruz dobar i ja to nisam ni rekao ,skladisni prostori su puni i nece biti velike potraznje za drugim.A to da li su toksini izmisljeni ili ih je bilo u visokoj koncentraciji prepustio bi ljudima koji su vrsili analize a takvih ima sigurno i na ovom forumu.Kolega prnjavor ne diraj u velike mogu oni da sacekaju tih par meseci jos.
Nemoj misliti da su svi skladisni prostori puni,prodavan je kukuruz samo tako do nove godine

Ja sam danas merio vlagu i još je u šupama i prikolicama oko 15- 18 % .Čekamo još malo ,možda do 10 februara.

Ulazimo u 2014. sa relativno stabilizovanim bilansima i dobrom, stabilnom ponudom na tržištu osnovnih poljoprivrednih kultura, a sezonski pikovi cena eventualno bi mogli da se očekuju sredinom prvog kvartala, rekao je Galetin.
Sledeći "neuralgični trenutak" po pitanju cena mogao bi da se desi sredinom drugog kvartala, i u velikoj meri će zavisiti od procene prinosa kultura novog roda, dodao je Galetin.Ukoliko ta procena ide u pravcu da će prinosi biti relativno loši, onda će cene ići dalje gore, ukoliko se proceni da će biti uobičajeni dobri, cena u principu miruje. Možda će biti malih skokova i korekcije na gore usled trošenja zaliha od prethodne godine, pšenice pre svega, kazao je Galetin.

Izmisli toplu vodu

Nazad
Vrh