Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Gde nam je Šandor stari dobri prognozer cene kukuruza?

Vidis Gorane sada svi prodali po dobroj ceni jos prosle jeseni,a gde je ono u avgustu bice jaka cena da padnes u nesvest.Svi koji ste to cekali imate kukuruz u ambaru koji ce morati kroz sto reseta da prodje,dolaze rigorozne kontrole.Ovo sto je kolega Sandor sada napisao je realnost ali posle praznika,ali za proslu godinu je i on omasio dobro.Sadasnja cena GE 14,50 sa pdv-om.

Ja sam bio jedan od tih drugovi moji, koji nije prodao jesenas taj usrani kukuruz. Ne zato sto sam ocekivao vecu cenu vec zato sto ni u ludilu nisam razmisljao da ce pasti na 12 din. misleci neka ga tamo za repromaterijal na prolece i kad je pocela cena da pada onda iz inata ga nisam prodao i eto ga i dan danas na lageru. Ako nista drugo bar cini vecu tonazu zajedno sa ovogodisnjim rodom. Sto se tice cene - cekam 20 din - ( ako se zaj...m opet dugo ce jos na lageru ostati ):osmeh:

Pa u ovim nasim zabitim delovima to je ta cena mi bolje nemamo a narodu i ovde treba novac,verovatno je vama mnogo lakse imate veci izbor.Ne ulazim u raspravu o GE ali pre njih je bila jos gora situacija bre pa da znas i kupi pomalo da se nadje.

Najpametnija stvar koju sam procitaona ovom forumu-najbolja cena je ona kada ti trebaju novci-to je jedina istina koju cu uvek pamtiti.Jesenas sam naseo na lepe price bice jaca cena pa od 28 din i ne moze puno lepsa da bude.

Bar 5 -6 puta od rata je kuk. probijao granicu od 5o km pa čak je dostizao i 70 km 35e metar. Takodje i prasići su dosta puta dosezali cenu od 6-7 km po kg. Ako neko ima mogućnosti da čeka i natempira tu cenu ,zašto da ne .To je njegov vlastiti proizvod teško proizveden.
Medjutim puno ,puno više vremena je proveo na cenama od 30 do 40km ,tako i prasići od 3-4 km.
Ja npr .od 250 t. nisam prodao ni jedan kg. Takodje imam princip da ga nedam ako nije kao što vi kažete tel.kel.
Mislim da je sada nepovljno za prodaju .Svi ganjaju tabele ,koeficijente za vlagu ,drmaju kroz sito,itd.Kada padne sneg pola metra sve te sprave za šurenje",kod nas idu o klin i samo izvagaš prikolicu i pomnožiš sa cenom .Više od pola kuk. sam bio prinudjen (vlaga 16- 17- 18%)odvesti u PiK na sušenje i skladištenje. Ne smem ni otići na obračun. Mislim da će na svakoj prikolici od 11 do 13 t. da ode 1.5 t. + što ću platiti sušenje po vagonu 234 km. jer su ponudili cenu od 26.5 km metar .

Najpametnija stvar koju sam procitaona ovom forumu-najbolja cena je ona kada ti trebaju novci-to je jedina istina koju cu uvek pamtiti.Jesenas sam naseo na lepe price bice jaca cena pa od 28 din i ne moze puno lepsa da bude.

Rale nisi ti naseo na price forumasa da ce lepa cena biti jer niko ziv nije ocekivao inteligentnog jesica sa svojom jos inteligentnijom izjavom,godinama je dobra cena bila na leto i sa razlogom smo se svi nadali jer je bilo ocajno koliko je malo roda rodilo...ako se budes rukovodio tom logikom,prodavaj onda u septembru i nema da brines

Znam ja vrlo dobro kad je bilo najbolje prodavati kukuruz,pre jecma i u avgustu i to je bio vrh.Medjutim zameram sebi za proslu jesen,cena od 28 din je bio plafon za moja svatanja veoma dugo sam u ovom poslu i video sam mnogo nelogicnosti.Ne kukam ja zbog gubitka jer sam ja hobi poljoprivrednik i male su to kolicine reda velicine 1-1,5 vagona,nego ponela me neka pohlepa a to u ovoj srbiji je ipak nemoguce.

Svi smo cackali mecku. Ja sam vise od pola prodao sa njive i sa tim kukuruzom najbolje prosao. Ostalo sam se resio po 21. i nesto sitno preko toga. Da sam cekao avgust poginuo bih :osmeh:

Nazad
Vrh