Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
U Macvi i Sremu je kukuruz podbacio.Retko koja prikolica napunjena zrnom prodje ka FSH Sabac ili silosu u Sapcu.

Gebi skinuo cenu novog kukuruza sa 12,50 na 12,10 din/kg, a farm commerc sa 12,50 na 12,00.

Ljudi zavrsavaju suncokret i branje u klipu, vlaga opada, ovih dana krenuce kukuruz, znaju oni to dobro, stizu kolicine.

ja bio na vagi juce predavo suncokret te bajo dovuko kuruz vlaga 19 10.30 din ljudi su se profinili bice arende mislim se ja ili bice cardaci od armaturne mreze pa ko ga fuka kako bude al ne mirisi na dobro ::jako_besan::

U Crepaji kukuruz 12 din do 20 %vlage tel kel.To je u odnosu na lager kao da ga maja ,ili juna das po 14 din ako ne i vise...znaci ako juna bude 14 ili 15 isto ti dodje da si ga odmah prodao....
kako mi kaze otkupljivac dosta prodaju odmah a ima i ko daje na lager jedno pola,pola....

U Crepaji kukuruz 12 din do 20 %vlage tel kel.To je u odnosu na lager kao da ga maja ,ili juna das po 14 din ako ne i vise...znaci ako juna bude 14 ili 15 isto ti dodje da si ga odmah prodao....
kako mi kaze otkupljivac dosta prodaju odmah a ima i ko daje na lager jedno pola,pola....
Krediti,krediti...Ne bi ga prodavali da ne moraju,budi siguran!Ulaganja u kukuruz su ove godine oko 40.000 din po k.j barem kod mene, 3,5 tone znaci mi je ulog po toj ceni a zarada 1,5-2 tone na mojoj zemlji!O cemu pricamo,ko je uzeo zakup morace da doplati neki dinar kao i na sve kulture ove jeseni!

U Crepaji kukuruz 12 din do 20 %vlage tel kel.To je u odnosu na lager kao da ga maja ,ili juna das po 14 din ako ne i vise...znaci ako juna bude 14 ili 15 isto ti dodje da si ga odmah prodao.....

Ako u Maju Junu kako kazes bude cena 14 dinara niko ga nikad vise nece sejati za prodaju...slicno ce biti i sa suncokretom sledece godine...smesno je i pomisljati na tako nesto pogotovo sto sad tvrde da je extra kvalitet u odnosu na proslogodisnji...kod nas samo cardak i lager...s kim god sam pricao cuva

Ako u Maju Junu kako kazes bude cena 14 dinara niko ga nikad vise nece sejati za prodaju...slicno ce biti i sa suncokretom sledece godine...smesno je i pomisljati na tako nesto pogotovo sto sad tvrde da je extra kvalitet u odnosu na proslogodisnji...kod nas samo cardak i lager...s kim god sam pricao cuva
kako to mislis NIKO GA NIKAD VISE NECE SEJAZI?

Kod nas klip prrodaju 700-800 din metar.
Juce sam bio na jednom predavanju o ocekivanju na trzistu kukuruza, francuzi su organizovali sa pss-om.Predvidjenja nisu bas dobra, ocekuje se rekordna kolicina u svetu,ukrajna ce imat 16-18miliona t(prosle god imali 13,5) za izvoz,a skladisne kapacitete nemaju,ocekuje se da ce preploviti evropsko trziste kukuruzom.Zapadna evropa i usa ocekuje rekordne prinose,stim da ce da kasne sa zetvom.Cenu jedino moze povuci na gore uvoz kine i potrosnja brazila za etanol.
Ja se nadam da ce se sa ovim cenama pokrenuti fabrike etanola, pa ce ipak bit nesto od cene na prolece.
Cena na budimpestanskoj berzi za novembar je 136eura, za maj 148 e.

Nazad
Vrh