Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
koliko je kukuruz u klipu???? odmah s njive?

da se ja javim malo... mi krunili,stavili sve na cuvanje, 1 % mesecno. kazu cena 12 dinara... evo malo slika, za 4 dana krecemo u zrnu...aj nek nam je bog u pomoci.. e da kod nas pustili medju ljude informaciju da se rod 2012 nece primati kad dodje rod 2013. a moji odmah da se kruni..bar sam shapurinu odmah prodao.
20092013309.jpg
20092013310.jpg
20092013311.jpg
20092013312.jpg

Kod nas još nitko od otkupljivača nije izašao s cijenom ali su neke priče da bi se moglo kretati od 75 do 85 lipa po kg ( 11,2 do 12,7 din/kg) pa većina velikih prodaje silažu za bioelektranu i oni plačaju 25 do 27 eura po toni, siliranje i prevoz su njihovi.

Kod nas jutros na pijacu kod nakupaca kukuruz stari na vreće 20 din/kg, ali dosta lošeg kvaliteta ( sitan i žižljiv ).
Kukuruz u klipu na prikolici ovdašnji seljaci cene 11, a neki bi dali i za 10 din.

Prošle godine u ovo vreme u klipu bio 20, a u zrnu 34 din.
Inače koliko sam video prodaja dosta loše ide, i dalje najveća frka oko kombija koji prodaju stari hleb.

Danas mi nudi covek kukuruz u klipu 700 din metar, trebaju novci, berac ima, krunjenje bi morao da plati.Donosi u dvoriste sa njive.
A ja napunio cardake svojim kukuruzom,mucio se branjem.:udri:

Kod nas još nitko od otkupljivača nije izašao s cijenom ali su neke priče da bi se moglo kretati od 75 do 85 lipa po kg ( 11,2 do 12,7 din/kg) pa većina velikih prodaje silažu za bioelektranu i oni plačaju 25 do 27 eura po toni, siliranje i prevoz su njihovi.
Koliko li se tona prosecno moze isilirati kukuruza po ha tj izgleda da je to onda isplativije nego ga prodati u zrnu

Ima I kod nas u Ilandži bioelektrana ( ne znam da li je počela da radi) bilo je reči da će ugovarati I otkupljivati silažu međutim prošla godina je bila isplativa za zrno pa nisu radili.Ove nisam čuo da su ugovarali I radili otkup silaže,možda članovi iz Ilandže vise znaju.

U svakom slucaju bi bilo dobro da ima i kod nas koja vise bioelektrana bila bi veca mogucnost i konkurencija za otkup kukuruza

Koliko li se tona prosecno moze isilirati kukuruza po ha tj izgleda da je to onda isplativije nego ga prodati u zrnu

Ovo što su dosad silirali se kretalo oko 60 t po ha, tj 1500 do 1620 eura po ha i po tome bi trebalo biti 15 tona zrna standardne kvalitete što je kod mene moguć prinos samo u idealnim slučajevima (vrijeme i agrotehnika) a plus na strani siliranja je i to što nema troškova kombajniranja i što ti je njiva rano slobodna za sjetvu. Navodno bi danas ili sutra trebali doći na ovaj moj kraj pa ako bude vremena da skoknem i napravim par slika staviću ih u temu siliranja. Trenutno ova ekipa koja radi silažu za bioelektranu koja se tek gradi u mojoj blizini radi sa Jaguarom 980 a u transportu su dva fendta 93X serije te jedan MF (neznam model) sa Fliegl gigant prikolicama a trebalo bi im ovih dana stići i pojačanje s još jednim Jaguarom dok za prijevoz neznam što dolazi. Druga ekipa vozi za Sloveniju i oni rade sa Krone Big X-om dok su u transportu dva fastraca i jedan DF Agrtron X 720 (sreo sam se s njima ali nisam imao mogučnost slikanja). Također kupuju i sirak i njega plačaju 20 eura po toni.

Zaboravio sam napisati da cijena ovisi o količini tj. površini i veličini parcela.

Samo neka ih je što više .Još da onaj crnjo popali svoje fabrike bioetanola, možda bi se cena kuk idućeg juna vratila na 200e.

Kod nas jutros na pijacu kod nakupaca kukuruz stari na vreće 20 din/kg, ali dosta lošeg kvaliteta ( sitan i žižljiv ).
Kukuruz u klipu na prikolici ovdašnji seljaci cene 11, a neki bi dali i za 10 din.

Prošle godine u ovo vreme u klipu bio 20, a u zrnu 34 din.
Inače koliko sam video prodaja dosta loše ide, i dalje najveća frka oko kombija koji prodaju stari hleb.
To je verovatno u Crljenima na pijaci. Ja sam ga prodao po 11 din ali iz njive, a stric je prodao na toj istoj pijaci po 10,5din i vozio 18 km i jos cekaoo rucno da istovare.

Nazad
Vrh