Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
[h=1]Стартна цена кукуруза 13 дин/кг, без проблема у откупу[/h]Ажурирано пре 8 часова 20 минута
Стартна откупна цена кукуруза новог рода могла би да износи између 13 и 14 динара по килограму без пореза на додату вредност (ПДВ), изјавио је Танјугу директор Продуктне берзе у Новом Саду Жарко Галетин, истакавши да не очекује проблеме у откупу те житарице.

Enlarge

фото: А.Ерски

Тренутно имамо најнижу цену кукуруза не само у региону, већ и у читавој Европи, која износи око 13 динара по килограму ПДВ-а, па би цена кукуруза рода 2013. могла да стартује управо са тог нивоа, рекао је Галетин.
Он је објаснио да цена кукуруза прошлогодишњег рода не може да послужи као репер за поређење са међународним тржиштима с обзиром да имамо кукуруз који је заражен и лошег квалиета.
Галетин очекује да ће се наше тржиште у перспективи "врло корелативно" понашати са међународним тржиштима, с обзиром на процене да је нови род кукуруза доброг квалитета и није заражен било каквим болестима, а поготово не афлатоксином.
"Не очекујем проблеме у откупу кукуруза, с обзиром да информације Министарства пољопривреде, као и са терена, говоре да је кукуруз доброг квалитета, а складишта добро припремљена и третирана, као и да нема остатака афлатоксина", рекао је он.
Род кукуруза који ће износити око шест милиона тона, имаће место за квалитетан и добар смештај, нагласио је Галетин.
Очекујем да ће нови род имати и добро тржиште и да ће прве извозне испоруке показати да је наш кукуруз доброг квалитета и да ћемо повратити изгубљену позицију на светском тржишту кукуруза који смо изгубили прошле године, због појаве афлатоксина, казао је Галетин.
Када се активира извозна тражзња, не би требало да буде никаквих поремећаја на тржишту кукуруза, поновио је Галетин.
Цена кукуруза ће бити безмало дупло нижа него прошле године, али пољопривредни произвођачи су на неки начин спремни на то, рекао је Галетин.
Тај стручњак је подсетио да је кукуруз роба која од свих примарних пољопривредних производа има највећи тржишни капацитет, јер може дуго да се чува, па су ратари у могућности да изграде своју тржишну позицију и сами процене када је најбоље да кукуруз продају.

Slušaj ovog bezobraznika: "пољопривредни произвођачи су на неки начин спремни на то"...

Stvarno, čemu služi ta Produktna berza? Nekad su bili od ustanova od ugleda, a sad su izgleda sve samo ne to.

Komsija kakva ustanova trgovinska kuca bez i malo stida i srama,Evo gde je zarada trebao sam da se razduzim sa dva vagona kukuruza da je cena 18 ili 20din a ovako cu morati da dam 4 vagona jer je cena 13 din,za koga radimo verujte mi da nemam pojma.

Komsija kakva ustanova trgovinska kuca bez i malo stida i srama,Evo gde je zarada trebao sam da se razduzim sa dva vagona kukuruza da je cena 18 ili 20din a ovako cu morati da dam 4 vagona jer je cena 13 din,za koga radimo verujte mi da nemam pojma.
Za Ggaletina i njemu slicne!

Da li ima neko mozda Ciricevu tablicu za prijem kukuruza rod 2013.Sinoc sam cuo uslove i cenu za 14% vlage i za 28% vlage pa me interesuje da li je istina?

Nece niko da se istrci s tabelom, pa onda lokalna konkurencija to vidi i napravi malo povoljniju. A sad ce vrsidba. Cuo sam da ce otprilike preko 15,5-*16% mnogi naplacivati i susenje.

Ima neka priča da do 16% neće biti naplaćivano sušenje, tabeli nema, cena bi trebala za početak da bude blizu 14 din.

Ima neka priča da do 16% neće biti naplaćivano sušenje, tabeli nema, cena bi trebala za početak da bude blizu 14 din.

Svi fao 400 a neki i 500 ce uveliko biti ispod 14% do kraja meseca dok se ovi sete da izbace tablice...tu prosipaju pricu do 16%

Dragane sta si cuo za Cirica?

Ovde kod nas se suska o ceni od 12 din najebali smo

Nemoj tako pa Galetin rece minimum 13-14 din bez PDV...izadje to oko 15 din sa PDV:haha:

Ma ko da je bitno...svakako cu cekati bolje dane sa boljom cenovnom ponudom a oni ako ispune planove kupovinom od ovih kojima trebaju pare odmah neka im je sa srecom

Slušaj ovog bezobraznika: "пољопривредни произвођачи су на неки начин спремни на то"...

Stvarno, čemu služi ta Produktna berza? Nekad su bili od ustanova od ugleda, a sad su izgleda sve samo ne to.

Kazi ti nama, koja je to berza od ugleda i postenja i dali znas i jednu berzu koja sluzi za opste drustveno i svetsko dobro ?

pa 0 ce i dobiti.pa ovi neprezaju od niceg nemas razloga da ne verujes ovo udruzenje lopova je cudo vidim ja da ce ovo biti vrela jesen sa neprhodnim putevima.

Nazad
Vrh