leka
Član
ni sa kim druze ,ovo mi je dno dna od cene i ne dam za te pare a i novci mi nisu trenutno nephodni,da nemislim poceti u septembru brati ne bi ni krunio nego nemam smestaj za noviLeko,leko sa kim li se ti inatis...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ni sa kim druze ,ovo mi je dno dna od cene i ne dam za te pare a i novci mi nisu trenutno nephodni,da nemislim poceti u septembru brati ne bi ni krunio nego nemam smestaj za noviLeko,leko sa kim li se ti inatis...
Eto sta je snaga srpskog seljaka! Nece da prodaje u bescenje svoju robu makar propala! Ne daj boze da udjemo u evropsku uniju tamo se meri svaki kvadrat subvencije pa ce ispati malo manje nego ove nase bezvezne!ni sa kim druze ,ovo mi je dno dna od cene i ne dam za te pare a i novci mi nisu trenutno nephodni,da nemislim poceti u septembru brati ne bi ni krunio nego nemam smestaj za novi
U komšiluku DEM kukuruz rod 2012, plaća celi 13 din sa PDV.
Al tu ne zaradjuje seljak,vec nakupac ili ti svercer.Jos uvek je negde kukuruz na ceni.Mi ovde kupujemo na dzak koji je 45kg za 1200din,sto mu dodje da je kilo skoro 27.
I sad ovaj kuka zbog cene kukuruza a platio 3 ha par desetina hiljada evra.. da si taj novac sacuvao.. ne bi te mogli ucenjivati sa cenom vec bi kukuruz prodavao kad ti je najpogodnije... msm nemoj da se ljutis al platiti toliko 3 ha za obradu a ne nesto tipa gradjevinskog zemljista je glupost
Pa ko spominje Ns.. a i ako je vec tako skupo.. debilizam je kupovati zemlju jer sa prihodom od po 500-1000e koliko ti treba uspesnih godina da imas da bi isplatio zemljiste.. kad stavis na papir investicija je besmislena, zar se ne bi sloziododji u vojvodinu da vidis cene obradive zemlje da ne govorimo jos o ceni gradjevinskog zemljista.... tu bez jos jedne nule nema price u ns.
Odakle tebi da mene i sada neko moze da ucenjuje i odakle znas koliko ja imam? Stvarno mislis da bih imao te pare da sam glup? msm recicu ti samo da danas mogu prodati ta 3ha za 50% veci novac nego sto sam tu zemlju platio. msm ne pisi o stvarima o kojima nemas pojma a uvek si dobrodosao kod mene na pice da ti pokazem svoje gazdinstvo i koliko sam glup. Naravno da novi rod necu prodavati ispod cene kostanja a sve sto hocu je da probudim malo svesti medju clanovima i da konacno stanemo jedni iza drugih. Vidim da je taj posao prilicno uzaludan pa ako je samo meni lose onda smo mi jako srecna drzava.I sad ovaj kuka zbog cene kukuruza a platio 3 ha par desetina hiljada evra.. da si taj novac sacuvao.. ne bi te mogli ucenjivati sa cenom vec bi kukuruz prodavao kad ti je najpogodnije... msm nemoj da se ljutis al platiti toliko 3 ha za obradu a ne nesto tipa gradjevinskog zemljista je glupost
To kao kad bi ja rekao da mi ne odgovara cena pilica,a nije mi odgovarala poslednjih 6 meseci,da cu sve da ih strpam u zamrzivac.meni nude po 13 a ja im nedam samo po 12 pa nemozemo se dogovoriti oko cene al izgleda da ove jeseni necu kupovati drva za ogrev ovako nemoram nida secem nida utovaram samo svakih 5-6sati u pec jednu kantu kako oni kazu alfatoksina tj,kukuruza i toje to![]()
Za sve te nase muke sa otkupljivacima ja to vidim ovako.Najlakse je razumeti ako obrnemo situaciju. Recimo da nama otkupljivac da repromaterijal vest.djubrivo da kod nas stoji na lageru i da ga naplati po ceni koja bude bila u narednom periodu a mi ga naravno koristimo bacimo ga na njivu tj potrosimo ga i kazemo placamo ti samo 30 dinara hoces neces. On ce morati prihvatiti bilo koju cenu koju mu odredimo jer je roba kod nas i mozemo da ga ucenjujemo kako zelimo kao sto oni rade sa nama. Jedino resenje za ovaj nas problem je NE PREDAVATI robu u njihove silose da mogu da trguju sA njom vec se UDRUZIVATI U ZADRUGE I PRAVITI SVOJE SILOSE sto nije lako ali je i jedino resenje.Preko bare lep skok i oporavak cene...Kada bi sve ovde funkcionisalo,realna cena kukuruza bi bila negde izmedju 18-19 dinara trenutno!Sa stranim berzama se poredimo kada je cena kod njih niska i onda se kaze,gledajte cene u okruzenju i na ostalim svetskim berzama!Medjutim kada je tamo cena dobra,tj.bolja nego kod nas,onda niko i ne pominje te iste berze i cena na njima!Monopol je cudo,veliki diktiraju kako im odgovara i to je to...Tako ce biti sutra za suncokret,soju,itd u nedogled,dokle god njima tako odgovara!p.s Ali ce ti isti puci na repromaterijalu za sledecu godinu,posto uglavnom rade sve i svasta...