Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Treba biti realan i ne lagati samog sebe.Bio je i 2010 u jesen 7.Ovo oko otkupne cene u berbi je cisti lov u mutnom.To sto ce biti otkupna u jesen takva kakvu najavljuju ne znaci da na prolece nece biti 30.Ne vidim cemu problem.Sad ste se svi uhvatili prosle jeseni,koja je bila apsolutno jedinstvena.Kad je cena u berbi bila najveca?Osim prosle jeseni NIKAD.Isto se desilo i sa sojom.Znaci onaj koji mora ce na zalost morati prodati u berbi.Svako ko ima uslova i fizickih i finansijskih ce ga sacuvati i na prolece da razgovaramKukuruz smo jos 2007 godine prodavali za 16 din (evro bio 80 din) i ne postoji nikakva tržišna i vantržišna sila koja ga 2013 moze oboriti na 11 din za novi rod. Ovde se radi o klasičnom kriminalu i pljačkanju poljoprivrednika. Blokade su prevazidjeno i kratkoročno rešenje. Mislim da su malo potcenili bes ovog naroda, možemo dosta da istrpimo ali mislim da se polako povlači granica njima poznatija kao crvena linija.
Treba biti realan i ne lagati samog sebe.Bio je i 2010 u jesen 7.Ovo oko otkupne cene u berbi je cisti lov u mutnom.To sto ce biti otkupna u jesen takva kakvu najavljuju ne znaci da na prolece nece biti 30.Ne vidim cemu problem.Sad ste se svi uhvatili prosle jeseni,koja je bila apsolutno jedinstvena.Kad je cena u berbi bila najveca?Osim prosle jeseni NIKAD.Isto se desilo i sa sojom.Znaci onaj koji mora ce na zalost morati prodati u berbi.Svako ko ima uslova i fizickih i finansijskih ce ga sacuvati i na prolece da razgovaramaugustu da i ne pricamo.
Jos jedna stvar mi je zasmetala,bez uvrede.2011 je bila rodna,a 2012 susna.Svi racunaju ne realni pad cene,a niko se nije bunio kad je na leto 2012 zbog suse skocio prethodni dobar rod.Kako je ovaj pojeftinio,tako je onaj poskupeo i to je t
pet nagrabusila samo sirotinja koja je morala prodati 2011 u zetvi.
![]()
ja sutra krunim,a kukuruz ide na lager do daljnjega
Ja nisam ni napisao da je ova cena realna.Na protiv.Lepo pise razgovaracemo na prolece ili na jesen.Ako u otkupu bude zarade koju mnogi prizeljkuju,25 dinara,pa da se onda nadamo da na iducu jesen bude 68.a
Baš mi je drago što ima zadovoljnih sadašnjim stanjem i prodajom kukuruza ispod cene koštanja. Ne vidiš u čemu je problem?! Obrazloži nam još i kretanje troškova proizvodnje koji svake godine konstantno idu na gore dok je pomoć države iz godine u godinu sve manja. Ubedi nas da je sasvim realno da je cena kukuruza ispod troškova proizvodnje i objasni da je sasvim normalno da poslujemo sa gubitkom a da je aflatoksin zaista "briga za zdravlje" nacije. Uopšte se nisam uhvatio prošle jeseni već hoću samo da imamo cenu kao na berzama u okruženju i to je sve. Ako već nemamo uredjeno tržište i pomoć države kao normalan svet da barem dobijemo realnu cenu kada proizvedemo svoju robu. Blago monopolistima i pljačkašima seljaka dok nas ima ovakvih. Sirotinja prodaje u žetvi? Te 2011 godine kupio sam pred žetvu tri hektara po ceni koja je bila veoma visoka ali niža nego danas. Koštalo je više desetina hiljada eura, plaćeno je u gotovini bez kredita i u jesen mi je bio potreban novac te sam prodao kukuruz sa njive da li to znači da sam sirotinja? Problem i jeste što nas ima dosta koji su protiv svojih saboraca poljoprivrednika a na strani kojekakvih otkupčljivača, trgovac i iskaldištara naivno se nadajući da će time izvući neku sitnu korist ako propagiraju njihove interese. Cena od 11 dinara je čista pljačka i tačka.
Cak po 8h na dan ?Izgleda da dolazi vreme kada će se morati raditi 365 dana u godini.
Ja nisam ni napisao da je ova cena realna.Na protiv.Lepo pise razgovaracemo na prolece ili na jesen.Ako u otkupu bude zarade koju mnogi prizeljkuju,25 dinara,pa da se onda nadamo da na iducu jesen bude 68.Treba onda izdvojiti jos par pari desetina hiljada evra za zemlju.
Nemoj da tu jadikovku procita neki radnik,koji je ostao bez posla.Treba samo biti realan i nadati se boljoj ceni.Inace 99% stanovnistva ove zemlje bi zelelo plate i %% zaposlenosti kao u zemljama okruzenja ili bar u zemljama cije berze pratimo.Bice bolje cene sigurno.
![]()