Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Плус тај мали детаљ. Ове године сам развуко склоп, ал опет га ништа није спасило. Са овим температурама, и са неких 5-7 литара у 45 најбитнијих дана, само би га нека прва класа земље држала који дан дуже, и опет би изгорео. Мада ни то није обавезно, пошто агротехника има утицаја. Има ужутелих кукуруза код нас одавно, и на добрим класама. A ево како се код великих ратује обавештењима http://www.agrimoney.com/news/deutsche-flags-scepticism-at-usda-corn-forecast--6158.html . Иста прича, само велика лова. Залетели се, па се мало правдају, и то одмах дан после изненађења. Шпекулација, где је све дозвољено. `As of a week ago, hedge funds held a record net short position in Chicago corn futures and options – meaning short bets, which profit when prices fall, outnumbered long positions, which benefit when prices gain.` Чим су ови са једне стране, одмах ови други покопавају са друге. И тако врти и удри.

Poslednja izmena:
Ja sve to čitam ali verujem samo u ono što vidim konkretno.Kod nas ugovori za oktobar potpisani na 110eura/t.To je ono što jeste trenutno,a šta će biti videćemo.

Мислиш неко продао унапред по 110 е/т?
Ne, nego zadruge po toj ceni ugovaraju razduženje repromaterijala zaduženog kod nekih dobavljača.Znači uzeli su đubrivo od Agro... i sada će ga razduživati u kukuruzu koji vredi po 110eur/t.Po tome treba zaključiti da mi nećemo dobiti ni toliko ako ovako ostane.Možda će zbog ovih ugovora i neke zadruge zatvoriti vrata ove jeseni kako ja vidim sve to.....

Ljudi, ucite se na tudjim greskama i sejte hibride koji su dobro podneli susu prosle i ove godine.
Recimo procitajte sve teme vezane za kukuruz ovde na forumu.Ima kolega na forumu koji nesebicno prenose svoja dobra i losa iskustva.
Posto sam prosle godine lose prosao sa KWS Kermesom i Singenta Helikom, ove godine sejao sam po iskustvu kolega sa foruma
NS 6030 za branje i DKC 5276. Za sad su odlicni.Za zemlju 5-6 klase odabrao sam DKC4590 i Pionir A-24, zadovoljan do sad.
Sledece godine ću da pdobam jos neke hibride pa ce vidimo. Jos ču da probam osnovnu obradu bez oranja(Gruber)i NPK u redove sa setvom..
Naravno da skladistim kod kuće sto vise mogu. Jeste vece zezanje, ali ne dam da neko drugi ,,zna " koliko imam kukuruza.

kod nas 2400 po selu a ovako nece ga niko na veliko..
mi sejemo samo pionire.. i super prebrodjavaju susu.. mislim super ako je iole uputan uslov.. na slabu zemlju p9494 mada voli on i crnicu... a na tezu b23 ili 1114.. razbijaju sa prinosima.. dok srednje stasni v52 i raniji n01... su ekstra za zrno i po prinosu i po vlazi..

U Sremu ide po 2700din/100kg. Ima jedan u selu daje za 2500din/kg ali je dosta los.

Hmmm...Mozda toliko cene,a prodaju jednu veliku NULU.
Loznica i okolina kukuruz ide od 19 do 22 dinar u maloprodaji.Dovoze ga sleperima i poturis dzak i za 18 dinara.Bukvalno cena mu pada svaki drugi dan po dinar.Svi bi da prodaju,ali tesko ide jer-nema kome.
Sve mi se cini da ce biti otup i za 10 dinara novog.Izvoza nema,stoke nema.Ponuda velika,potraznja mala.Krediti i rate pritiskaju,zar ne?
PRe jedno 8 meseci kada je neko od stocara komentarisao da je cena od 28 prevelika i da ce ubiti stocni fond u Srbiji,prozivodjac kukuruza rece:" batali stoku,sej kukuruz".
A prascici sada skoro 270,svinje u klasi 210.I to ako se nadju za prodaju....

Sinoc i jutros je bilo na Rts da je kukuruz 12 din.Naravno,stariji ljudi i dalje veruju rts.Jes da je 12.7 +pdv+ sleper+gorivo+dzakiranje....Ali ne mozes objasniti.12 pa 12 celo jutro.
Ubise sa dezinformacijama.

Evo šta piše na Agroservisu:
"Kod nas postoje još dve linije prodaje kukuruza – onog sa aflatoksinom po ceni od 11 din/ kg i zdravog na pijacama (u džakovima) i iz seoskih čardaka po ceni od 21-22 din/ kg. Ovaj kukuruz najčešće kupuju preprodavci iz centralne Srbije i sa juga."

Kaže: "
i iz seoskih čardaka po ceni od 21-22 din/ kg" . Ti preprodavci sa juga nama plaćaju cenu zaraženog kukuruza i nemogu da verujem da baš niko ne reaguje na to. Ja moj zdrav čuvam i nedam ga po tako sramotnoj ceni.

@Alex015 mi ga licno prodajemo i ide u kontinuitetu po malo i ponuda je nikakva koliko znam ima nas 2 koji u selu prodajemo kukuruz,krediti me ne guse i ne kajem se sto ga nisam ranije prodao jer ni jednog momenta nije bilo da ga mogu negde odneti i iskipovati za 250e/t,kao sto je prethodnih godina bila izjednacena skoro(razlika 1-2din/kg)cena na platfomi silosa i pijaci.

Nazad
Vrh