Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
prodao sam kukuruz krajem juna, jer mi je istekao ugovor o lageru 30.04. kod agrotrejdinga, za 19.5 din + pdv= 21 din. jesenas sam mogao odmah da dobijem 26-27 i to na celu količinu, a sada sam platio i lager naravno. postupio sam rezonski jer je država tada platila 29,70 din. i bilo je za očekivati da će dostići tu cenu, neznam zašto ali imam osećaj da me je neko gadno prevario. izgubio sam 1/3
"imaš pare-trgovac, nemaš pare- magarac"

prodao sam kukuruz krajem juna, jer mi je istekao ugovor o lageru 30.04. kod agrotrejdinga, za 19.5 din + pdv= 21 din. jesenas sam mogao odmah da dobijem 26-27 i to na celu količinu, a sada sam platio i lager naravno. postupio sam rezonski jer je država tada platila 29,70 din. i bilo je za očekivati da će dostići tu cenu, neznam zašto ali imam osećaj da me je neko gadno prevario. izgubio sam 1/3
"imaš pare-trgovac, nemaš pare- magarac"

Nisi jedini koji je tako prošao,ja sam mogao prodati sav kukuruz u klipu odmah sa njive i zaraditi još više od tih 29,7 što je država platila,ali ja imam drugi problem,što ne znam da čuvam pare :udri: odmah potrošim.Tako da sam sačuvao kukuruz i dobio manje para ali su mi opet dobro došle.

09.07.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation9.7..jpg

Produktna berza Novi Sad:
Pšenica, rod 2013 - 17,58 sa PDV-om

Kolega, ovo je vest sa pocetka prosle godine.To danas vec nije bas aktuelan.

Ova vlast opet pocinjem ali ne moze drugacije posto poto hoce da odrzi socijalni mir,tako da ni nema veze rodilo ne rodilo varijanta,pogotovo sto su u stanju preko noci i da zabrane izvoz ili da izmisle 101 nacin da obore cenu.pa ako treba i da se pos...ru po sebi samo da bude po njihovom zarad koalicionog i socijalnog mira,a to sto ce samim tim direktno da zakopaju poljoprivredu nece nikog gradjana nasekirati.Dobice jeftin hleb, ulje,mleko,secer,meso i moju arendu od 200 e po jutru za deparac oni siti a mi OVCE kud koji

ma dugme za samounistenje i bum

- - - - - - - - - -

pustili su nas dve tri godine
a sad stezi kajs videli da nema vajde od zadovoljnog seljaka samo gladne sirotinje

Ja cu Vam reci sta mislim, iako vam nece biti milo. Mislim da nema sanse za 25din/kg. Maksimum ce biti 200e/t.

Uvek prozivate vlast pa i ovi u opoziciji su bili vlast pa su nas isto zavlacili isti su oni samo druge boje su im partije.Zadovoljan seljak njima ne treba vec samo mir u gradovima.Prognozirate najvecu cenu kukuruza od 15 avg.tesko jer stize vec suncokret pa je malo otkupljivaca koji ce da zauzme skladiste neprofitabilnom robom a ispusti mrs.

Ovo je za juce,jako kasno su izbacili tabelu...mozda sto je svuda plavo pa da nam ne podizu moral

raywzm.jpg

Produktna berza Novi Sad:
Pšenica, rod 2013 - 17,64 din/kg sa PDV-om
Soja 2013 - 36,94 din/kg sa PDV-om

Nazad
Vrh