Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Nema stoke u Srbiji.Ova godina je nauk svima onima koji su tokom ove i prosle godine pisali ovde ,da nasi stocari nisu vazni,u fazonu ko ih ..be,nek plate ako hoce kukuruz,mi prodajemo na svetskoj berzi.Ista smo mi firma,samo dva OUR-a sto bi rekli komunisti,kad propada jedan ,propada i drugi i obrnuto.

vdd2t4.jpg

- - - - - - - - - -

Produktna berza Novi Sad:
Soja 2013. - 36/95 din/kg sa PDV-om
Suncokret, zrno, 2013. - 36,95 din/kg sa PDV-om

Agromilenijum Uljma 20 dinara uplata u roku 24 casa, graniko ima problem sa isplatom od 2-4 nedelje tako da cena nije bitna, i u Vlajkovcu u Velikom braci solarna isplata cenu moram da proverim jer verujem samo u ono sto iz njihovih usta cujem a ne neko je cuo da je neko cuo.

Sve su se karte posložile , došle u ravnotežu , znaju se svjetske zalihe , potrošnja , zasijane površine . Sada sve zavisi od vremenskih prilika u najvažnijim proizvodnim regionima.
Sledeći mjesec dana cijena zavisi samo od toga , ako vrijeme većinom bude povoljno cijena će ići dole još , a ako bude suša opet , onda ide gore . Kome se kako zalomi.

Пратиће се доста и стање усева. Многи су скептични због касне сетве, углавном свуда на северу. И доста је киша нападало, и питање је шта ће бити даље. Није баш известан добар род, чак и да услови буду добри. Читао сам неке њихове анализе колико се смањује принос због датума сетве. Ове године су то поново активирали. Са обзиром на ту неизвесност, фјучерси су добро потегли доле, што је ипак мало изненађење, мада видим да сви и даље испумпавају. Додао бих и да сваки следећи преглед смањује засејане површине, што опет не смета да цене падају. Мало чудно. Тако су амери већ смањили за 3-4 мелеона акри куруза. Ал су повећали соју.

pa nisu valda pozajmili od Makedonaca Fabrika stocne hrane zaboravio sam ime? A i agro mil pojate kamion je stigao.
a kod nas ce se ovajditi od psenice ima da napune cak jedan silos ,od uljme izbista i vlajkovca.

Poslednja izmena:
sad sam listao unazad...prosle godine u isto vreme ...skoro u isti dan...i cena kukuruza ista..sva predvidjanja ...svih nas,susa,velike temperature u severnoj i juznoj americi,pozari u rusiji....su pala u vodu...niko od nas nije mogao ni sanjati da ce cena kukuruza ove godine biti ista kao i lane....sumnjam da nema dogovora politicara i tajkuna, da se cena drzi na uzdi...a mozda ide u prilog ovome sto pisem, je i afera sa alfatoksinom...di god se okrenem smrdi...ili je meni paranoja zarobila mozak...

21.06.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
produktna21.6..JPG

Produktna berza Novi Sad:
Kukuruz, rod 2013. - 15,50 sa PDV-om
Suncokret, zrno, 2013. - 37.08 sa PDV-om
kukuruz21.6..JPG

Nazad
Vrh