Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
ma od aprila ce biti kao i svake godine.....pocece da kupuju ko ludi-spuste cenu,,,pa onda nece niko da proda,prodje neko vreme-dignu cenu,pa opet jovo na novo...ali problem je sada sto ga nema kao prosle godine... ali garantujem da ce da nam prete uvozom kukuruza ako ode cena preko 28...kukuruza nema kao ranijih godina,a svaki dan on se trosi malo po malo..moramo cekati,to je bar moja teorija...

Ako ode cena preko 28 kod nas, od koga i po kojoj ceni mislis da ce uvoziti kukuruz? Ne zaboravi da kod nas je uvek niza cena nego bilo gde u Evropi!
Koga briga što je na našem tržištu jeftiniji kukuruz nego u evropi. Pa, mi težimo ka EU i sve što je njihovo ima bolji kvalitet nego naše, tako da je cena opravdano viša. Uzmi na primer traktore IMT i IMR, nevaljaju ništa ali zato strani. Recimo semena NS, ZP nevaljaju, sejemo kermes, pionir. Da rezimiram, sve što je domaće nevalja i treba uvoziti iz EU jer samo tako se može uništiti domaća privreda i dovesti strani monopol u Srbiju. Nemojte zaboraviti da ćemo i mi jednoga dana biti članica te EU koja će Srbiju da unapredi poput Grčke, Rumunije, Slovenije...

pa uvozice po jeftinijoj..iz madjarske neki pokvaren kao sto su radili ranijih godina. licno sam gledao kad su ga doterivali jedne godine ono kad mi je ostao u kosu ceo rod, to je bilo sacuvaj boze.nece nam placati toliko ako imaju jeftiniji....bole njih da li je nas kvalitetniji kad je novac u pitanju.

pa uvozice po jeftinijoj..iz madjarske neki pokvaren kao sto su radili ranijih godina. licno sam gledao kad su ga doterivali jedne godine ono kad mi je ostao u kosu ceo rod, to je bilo sacuvaj boze.nece nam placati toliko ako imaju jeftiniji....bole njih da li je nas kvalitetniji kad je novac u pitanju.
Nije bitno dali je pokveren, bitno je daje iz EU. To što je iz EU to samo o sebi govori da je kvalitet koji netreba proveravati. Bitno je samo da se uklopi, koliko toliko, cena i naravno bakšiš uvozniku i to je to.

Danas se kod Zrenjaninskog Žitoprodukta nije moglo proći od kamiona.Sve su bile one kiper kade i ja sam prebrojao više od 25 komada.Nisam video šta tovare ali je na asfaltu bilo sve žuto od kukuruza.Izgleda da neko zna ono što mi ne znamo.

Voleo bih zbog svih da bude tako_Onima kojima fali kukuruza imali su sada šansu da uzmu jeftino ,a mi koji ga čuvamo imali bi šansu za stvarno pristojnu cenu.
Pri povratku iz ZR video sam da se i u bivšem Transpetrolu nešto tovari.Bilo je 4-5 kamiona kod asfalta.Takođe one kip-kade.

ako neko ima crven kukuruz sorte bc pajdas, taj moze da zaradi preko 300e/tona u belgiji je dosta trazen

.... imam dojavu da stižu barže u PA .... a i da Granexportu i Ćirić i sin fali kukuruz .... lepe vesti ljudi !!!!!

mikiperlez, na osnovu kojih izvora iznosiš informacije da ce od 1. aprila kukuruz biti 25 din + pdv, ili će možda biti samo za 1. april ta cena, aprilili :bravo:

Nazad
Vrh