Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Istu poruku si napisao 2022 ,2023 i sadČuvajte kukuruz.
Covek proba da izvuce koji dinar vise i odmah je proklet. Ne kazes da su prokleti ovi sto nece da daju vise od 20 dinara??Čuvaćemo zato što smo "prokleti" i opet nam se neće isplatiti jer se neće naprasno povećati stočni fond da ima ko da pojede taj kukuruz ali mi se nadamo i mi ćemo čuvati pa će dogodine u avgustu da bude ista cena kao sada ili manja. Čuvajmo kukuruz!
Ne pali se, samo ne razumeš šta sam napisao.Covek proba da izvuce koji dinar vise i odmah je proklet. Ne kazes da su prokleti ovi sto nece da daju vise od 20 dinara??
opet bi morao prodati kartelu možeš birati kojeg kumaSipam kuci kukuruz poslednjih 6-7 godina. Nikad nije spala cena u prolece da sam jeftinije prodao, lager ne placam kuci je, u prolece i ako ne ode cena gore na silos dobijem uvek 1 do 1,5 dinar vecu cenu u susedno selo nego na silosu. To se u startu isplati kipovanje i cuvanje kuci.
Da ne pricam o onoj god kad je izbio rat u ukrajni kad je bio za robne rezerve 40 din sa pdv, ja ga dao i samo odvezao na silos u decembru....
Kad bi vecina paora drzala vecinu kukuruza kuci i prodajes kad ti trebaju pare drugacije bi skroz trziste bilo u nasu korist...
Lajk.........................................
Kad bi vecina paora drzala vecinu kukuruza kuci i prodajes kad ti trebaju pare drugacije bi skroz trziste bilo u nasu korist...
Prodajes opet kartelu, ali mozes birati kome ko da dinar vise, mozes da biras vreme prodaje, nema lagera gde sisaju.opet bi morao prodati kartelu možeš birati kojeg kuma
lagerujem kukuruz više od 20 godina situacija od pre rata u ukraini i sada dogovorom izvoznika je mnogo drugojačija mi smo tada u nekim doduše retkim momentima imali jaču cenu nego na pariskoj berzi , zabranom izvoza i dogovoro izvoznika neke veće zarade nema.zarada se ostvaruje prodajom na džakove ali i tu konkurencija čini svoje i to možeš prodati do 20 tona.imaš ne male troškove prilikom ostavljanja od objekta telehendera trovanja trovanja samog sebe tabletama na crno ili platiti neku kuću za zaštitu od zaraze rastura rad koji mi neračunamo recimo utovar rodom pužnim trnsoterom izaziva 2 posto više loma rizik i još iks trškova da nenabrajam i sada sam lagerovao određenu količinu i nadam se bljem ali razliku od par dinara pojede sama sebe .a pogledajte cene na svetskim berzamaProdajes opet kartelu, ali mozes birati kome ko da dinar vise, mozes da biras vreme prodaje, nema lagera gde sisaju.
Na kraju krajeva postiji i kombinacija da licno prodas na kamion kosovarima znam da tovare po kucama...
Koncentrat je 33 na veliko za krave pa nije teško izvući računicu.Da bi sam pravio koncentrat,treba ti:kukuruz,sačma sunc.i soje,stočno brašmo,premiksi,so.žito...i vidi se da se više isplati kupovati koncentrat-donese ti na adresu,nemaš da krupiš.Dosta stoke se prodaje zbog neisplativosti.Koliko vredi kukuruz možmo mi u Banatu dobii cenu koju bilo-mi smo u minusu-možda mali broj parcela imao bolji rod.A ima delova zenlje gde je rodilo,tako da neka veća cena od sadašnje,teško.Imamo ponudu od 25 din koliko hoćeš ali ta cena ne pije vodu.За џакиран не знам, ово је на приколицу у зрну 3-4 тоне.
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока