Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 190 52,6%
  • Ne

Glasovi: 171 47,4%

• Ukupno glasača
    361
Koja je logika da si u dugovima a da se zadužuješ još više i plaćaš skuplje kirije od kojih ti ostaje manji prihod ili veći minus, pretpostavljam da možda čeka rodnu godinu za sve kulture pa da može da vrati te dugove.

Nije majka sina kunula sto se kockao vec sto se vadio.

Retko sam cuo da u poljoprivredi neko racuna minimalne dobiti i cifre, sve to neka frljanja - rodi mu 5 tona proda po 30 dinara. Prosla godina 5 tona zito, 2 tone kukuruz, jos sav presevan. To u proseku nije ni 3.5 tone na 21-22 din, promasio sam rebalans duplo. Samo sto su u mojoj polovini ostali troskovi.

Moj kum uzima zemlju u arendu i šakom i kapom i plaća masno. Ne zato što ima neku dobru zaradu već zato što je zadužen do guše, sve nove mašine a silni hektari nemogu da podmire dugovanja. On kaže makar zaradio i 10e na hektar i to je više nego ništa. Nije da tako hoće već mora.
Platio dinar da uđe u kolo a sad nema da plati mnogo da izađe.
Tako da mante me te matematike o otimanju. Verujem da je u 90% slučajeva tako.
Inače kukuruz od kuće ide po 35din polako ali sigurno.
Ostavio sam oko 50t kod kuće i do marta neće ostati ništa.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
druze nije tacno.mi smo smanjili povprsinu 40%.neke masine smo prodali jer nema smisla drzat ih na manjoj povrsini.isto smo bili u dugovima do guse.ako kum tvoj misli da je resenje da povecava povrsinu a nije tu cemu se samno povecat dugovanja.da nije pala ovolko arenda ovde verovatno bi ostali na trecini obradive zemlje koju smo naprimer radili do 2023.neke arende koje sam placo 450e jutro sad placam 150e.sad sa manje povrsine bolje namje nego sa skoro duplo vise pre tri godine.nekad je to vredilo vise zemlje veca zarada al ta vremena su pre 2020.sad sa vise zemlje druze mozes bit samo u vecemn minusu

TI sto moraju su mi najzanimljiviji. Samo nikako da uklavire da je bolje raditi 20 ha i da imas pristoju zaradu nego da radis 50 ha i imas minimalnu ili nikakvu zaradu.

Da sam vlast takvi bi prvi isli pod led, da svi ostali prodisu.
mogu rec druze sad i ja vdim da su u pravu koji ovak razmisljaju.tak da se slazenm s tobom.

druze nije tacno.mi smo smanjili povprsinu 40%.neke masine smo prodali jer nema smisla drzat ih na manjoj povrsini.isto smo bili u dugovima do guse.ako kum tvoj misli da je resenje da povecava povrsinu a nije tu cemu se samno povecat dugovanja.da nije pala ovolko arenda ovde verovatno bi ostali na trecini obradive zemlje koju smo naprimer radili do 2023.neke arende koje sam placo 450e jutro sad placam 150e.sad sa manje povrsine bolje namje nego sa skoro duplo vise pre tri godine.nekad je to vredilo vise zemlje veca zarada al ta vremena su pre 2020.sad sa vise zemlje druze mozes bit samo u vecemn minusu
Vidi, slažem se ja sa tobom ali....
Tog momenta kad odluči prestati ili smanjiti zemljoradnju eto njemu izvršitelji na vrata. U tom grmu leži zec. Kao što sam već pisao, nije da hoće već mora.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Mora se samo umreti, za ostalo uvek postoji resenje, zato moras paziti koliko ces se zaleteti i biti realan.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh