Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 189 52,8%
  • Ne

Glasovi: 169 47,2%

• Ukupno glasača
    358
znam i ja ocem pisem i pouzdane informacije jer imam druze familiju u Jagodnjaku.njih dosta svercalo od preko donedavno i sadse ljute pojedinci tamo jer su ulovljemni u tom poslu i nece dobit odstetu od drzave.dobit ce i vec su neki tamo dobili odstetu koji su imali poreklo a ovi sto su svercali od preko verovatno nista.bit cedobro ak bude tako samo da nedobiju jos i novcamne kazne.ides u takav rizik i svesno to radis i kad te optuze tvrdis danisi to namerno radio.pa bogte nismo deca druzew
Ovo je sve opisano u seriji Crni Gruja i kamen mudrosti :ROFLMAO:

Kaže mi drugar koji se bavi trgovinom poljo proizvoda da se sprema golemi uvoz kukuruza. A naš navodno pun aflatoksina ne treba nikome. Kaže "nemoj se iznenaditi ako kukuruz ode na 15 dinara".
Verovatno priča gluposti.
A možda i ne priča.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Skinut danas kukuruz, nigde ni traga od plesni. Što se našeg stara tiče stanje je generalno dosta dobro.

Kukuruz iz juzne amerike ce dolaziti u morske luke sredozemnog mora. Konkurentan je cenom itekako. Nas kukuruz o izvozu za sada nema ni govora na ovoj ceni.

Ma niiije. Prošle godine ispustim iz čardaka jednu prikolicu kukuruza, predam, sve ok nema toksina. Nakon dva meseca iz istog boksa napunim prikolicu, kad ono op, ne može. Ima toksina.... Kako sam tako uboo kod punjenja prve prikolice da zatvorim kad su naišli toksični kuruzi....

Veruj mi budem na zetvi, odem na otkup i znam da nezavisno rade jedan vucni voz toksin 4-6 ppb, drugi 40+ ppb.
Desi se urade ponovo uzorak istih prikolica on prvi put 40 ppb, drugi put ispod 20 ppb.

Danas ponuda 23.7 sa 8 posto. Pustio nešto da uplatim veštak...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Danas bila likvidacija kukuruza .22+pdv.
Dominđenja!!!
Po istoj ceni je i moj otišao stim da je u tu cenu išao i kamion na njivu, prvo vozili kukuruz u luku ali previše je imao toksina nisu hteli da ga prime pa je završio u Skrobari, nikad lakše nisam žetvu završio ..
Jel ostaješ i dalje pri pionir hibridima ili menjaš semensku kuću?
Ja planiram da smanjim kukuruz generalno, ali ostajem pri pioniru na 60-70% površina, ubaciću ostalo dkc.

Nazad
Vrh