Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 179 54,4%
  • Ne

    Glasovi: 150 45,6%

  • Ukupno glasača
    329
To je sa PDV-om 12.30 din ,ima jedan manji silos tu u Debeljači koji plaća tu cenu i jedan prevoznik iz Kovačice isto plaća toliko za sad . Ja planiram sledeće nedelje da okrunim i mislim da ću dobiti cenu 12.50 din eh sad videćemo :ppozdrav: . Ali to je skoro ista cena kao zimi u januaru kad sam prodavao po 11.00 tel-kel jer od tad se već osušio , miševi , pacovi........
 
Da li bi neko mogao da mi kaze koliko se dobije okrunjenog kukuruza od 10t kukuruza u klipu? Koliko otpada na sisarke? I kolika je cena kukuruza u klipu ako moze uopste da se kupi negde..?

Pozdrav za sve forumase, i sve pohvale za forum!!! Vi ste enciklopedija poljoprivrede... ::svaka cast::
 
Hvala drugari... To je ono sto mi je trebalo! Samo jos ako bi mi neko rekao za cenu kukuruza u klipu i kako se prodaje, da li na m3 ili na kg, posto u onoj temi vidim da se kao mera cesto pominje m3? Imam svoj krunjac, manjeg kapaciteta doduse, pa pokusavam da se preracunam da li mi se vise isplati da kupim u klipu ili zrnu...

Hvala unapred!
 
Koliko znam kukuruz u klipu se prodaje samo u vreme berbe.Prodaje se na kilograme.Skoro svake godine prodam po 2-3 prikolice koje nemogu da smestim u kotarku.
 
oldtimer je napisao(la):
Po Pioneer-ovom katalogu, navodno je udeo zrna od 82-85%. Domaci hibridi imaju manji randman....
Pa sve sto je domace je lose samo americko je super i najbolje ::lose::
 
Ja sam prošle godine prodao u klipu po 6 din / kg ali bilo je i za 5 din / kg ako i ove godine bude slična cena možda ću da kupujem kukuruz u klipu ako budem imao viška ::novac:: .
 
GranExport iz Panceva otkupljuje kukuruz roda 09' JUS kvaliteta pocevsi od 01.05.2010. po ceni od 12.60 sa pdv-om isplata za 3 dana na blagajni....nije lose :cao:
 
Nazad
Vrh