Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Kod nas ista cena jos se ne menja 15 din na kamion.

Tesko!
Mislim da za ovu sezonu max 16din sa pdv! Daj boze da nisam u pravu al ukrajina se ozbiljno umesala!

Realna trenutna cena kukuruza kod nas je oko 17.5 do 18rsd/kg za SRP kvalitet.Nagli dnevni skok i onda dva-tri dana blagog pada je uticaj veštačkog zadržavanja cena.Jako me čudi što Francuzi ne uvoze iz Ukrajine kad je to tamo sve jeftino i malte ne za badava.....kao bajka.Sve se bojim da neki naš "snalažljivi" trgovac ne bi uvezao stotine vagona i preko noći se obogatio da je to tako.Nego nama je uvek za naše sranje i stanje neko drugi kriv.

Meni nije jasno otkud toliko razilazenje cena Ns berze I GEA berze, navodno otkupljivaci sada vise gledaju GEA berzu, kao realniju I tamo su nize cene ????

Meni nije jasno otkud toliko razilazenje cena Ns berze I GEA berze, navodno otkupljivaci sada vise gledaju GEA berzu, kao realniju I tamo su nize cene ????
Dusane kakve bre berze to ti nije merodavno,potraznja svake robe je bitna kod nas obicnih a ne te gospode koji laziraju cene,secas se pre godinu ili dve za psenicu cena bila na primer oko 25din a nisi je mogao prodati ni priblizno tome.onda cena bila 20 din a kod nas se trgovalo uveliko po 27.to je nista...u modernom dobu oni su brate kao ratni profiteri samo da se grebu o nas seljake......nek seju oni pa nek prodaju...

Najbolja je cena kad coveku trebaju pare (vec vise puta receno ovde na forumu) a meni su danas trebale i dao sa lagera nesto po 15,2rsd nemoze vise hoces neces...

cekajte sta ce oni ,odnosno mi koji smo dali na lager da gledamo kao reper,koju BERZU?
gledas berzu onog sto si mu ostavio na lager,sta ti mislis koliko njega zabole koja je cena na berzi ili bilo gde drugde,mi smo u njegovim sakama cim smo izmerili i izrucili robu..iskusio sam to sto puta .jednostavno mi kaze brate ako ti je cena mala nosi tamo,a ti kad se preracunas ulaz izlaz sto nekih nevidljivih stavki ispada da je bolje da mu onda poklonis..

gledas berzu onog sto si mu ostavio na lager,sta ti mislis koliko njega zabole koja je cena na berzi ili bilo gde drugde,mi smo u njegovim sakama cim smo izmerili i izrucili robu..iskusio sam to sto puta .jednostavno mi kaze brate ako ti je cena mala nosi tamo,a ti kad se preracunas ulaz izlaz sto nekih nevidljivih stavki ispada da je bolje da mu onda poklonis..
Zato ne predavaj vec u cardak kao sto je vecina ove godine uradila..ja nisam ali cu raditi na tome...

Nazad
Vrh