Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Zamolio bih kolege iz Zrenjanina da provere informaciju koju imam da Raca placa 16 sa PDV-om u silosu Banat seme. Bio je istaknut papir na otkupnom mestu sa tom cenom. Pre neku godinu je nesto slicno uradio sa cenom suncokreta pa kad su ljudi izneli, puj pike ne vazi. ::samo bes::
Otkupljivace polako hvata panika, nista od ocekivanog rekordnog roda a i dosta se ostavlja kuci, berba je negde na polovini, negde pri kraju a njima treba roba.

Izgleda se I narod malo opametio,danas na dva mesta gde sam svratio nisu primili skoro ništa kukuruza:spavam:Tečo javiće se clan Peet sa informacijama od Race,ali baš od tada kada si naveo ja vise Raci ne verujem.

Ni ja. Licno Ja sam mu predao suncokret i kada sam trazio kes on kaze e nemoze po toj ceni. Molim lepo daj vlasnicki list pa ja moju robu predamdrugom otkupljivacu a njemu m... l.... . Seronja...

do nove godine cena ce biti oko 20din kukuruz je podbacio i to mnogo,to ce se tek videti,ja licno nisam video rekordne prinose a prosao sam pola srbije,mozda ih ima ali u mom kraju je prosek 2.5t h to je u granici proslogodisnejg roda a daleko ispod visegodisnejg proseka,prosto je nemoguce da kukuruz bude 15 din do kraja godine

do nove godine cena ce biti oko 20din kukuruz je podbacio i to mnogo,to ce se tek videti,ja licno nisam video rekordne prinose a prosao sam pola srbije,mozda ih ima ali u mom kraju je prosek 2.5t h to je u granici proslogodisnejg roda a daleko ispod visegodisnejg proseka,prosto je nemoguce da kukuruz bude 15 din do kraja godine

Naravno , tako ce da bude, licno mislim da ce vrhunac cene biti u maju mesecu 2014.Vec ce tada biti procena roda jecma 2014, pa ocekujem tada rasplet cene, da li ce ici jos gore ili ce cena padati kao 2013.

I 2012 je jecam dobro rodio,a kukuruz podbacio,pa postigao maksimalnu cenu.Po meni se nece poblize znati bar do polovine jula,a i avgustovska susa mu moze dovoljno nauditi.Pravilo je da nema pravila i to je jedino vazece.U proizvodnji i jos vise prodaji kukuruza treba imati vise srece nego pameti.Po meni je uvek najbolje malo prodati,a malo ostaviti,pa uhvatiti sredinu.:osmeh:

Tako nekako, vazno je zadrzati prosek u ovim turbulentnim vremenima, lako i brzo se propada, a tesko i sporo se dize iz takve situacije

Cena 13; 13,5; 14 svi na deru na ulazima, prilazima, prolazima i sl. Veća cena ne znači i više para u ukupnom zbiru.

Ja sam danas pustio vagon po 14 sa pedervejem, ice sigurno gore cena, ali ne vozimo se na vodu:osmeh:

Danas zvao silos u Sapcu, cena jos uvek 13 din sa pdv a FSH Sabac 12,90 isto sa pdv.Uzimaju i za ulaz i za izlaz robe i skladistenje, ne znam koliko,ali ako kasnije prodajes njima nema tih troskova.Kada sam im rekao da je cena kukuruza u porastu, odgovorili su da njih ne interesuje koliko ko placa a da oni imaju tu cenu.

Nazad
Vrh