Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Za to sto prognoziras 10 din moja nece imati ni za to iz Hondurasa

Cujes li sebe???Ako bude 10 dinara kako ti prognoziras(prizeljkujes),a to nema sanse da se desi ,ja nemam zaradu...kakve veze ima bolji rod kad sve sracunam ono minus...

Биће на почетку онако како буде у свету, умањено за део који обухвата враћање дугова, уцене, и олигополе. Ако у свету буде 15 центи, код нас ће бити око 12. Тих 12 на 12 т, ситна зарада. Стрпљиви ће чекати и коцкати се, као по обичају. Најбитније је да буде добар род, онда је лакше за цену.

Najbolje da kukruza ne rodi dobro.Jer stari kažu : ni u suši gladi ni u rodu ćari.Proćemo kao i sa pšenicom.Rodilo jupiii...vuci ,tegli,deri,peri i na kraju ide ulaz,izlaz,rastur,kalo....pa cena od 16 dinara ::lose::.

Stice se utisak da mi nemozemo da pratimo cenu koju svet diktira, kad je drzava u bankrotu a sto nebi i mi bili, imaju od koga da uzmu sigurnu paru!
zato bar neka rodi da nam dusa bude mirna :))

Ovde su mnogi u zabludi sto misle da se stocari raduju niskoj ceni kokuruza.Niska cena se kasnije odrazi na cenu stoke da ispadne zarada minimalna ili cak gubitak.

Јако пуно фактора улази у цену, почевши од тога колико нас има и производње, па све до оног крајњег трговца тј извозника. Гледајући ове задње, њима се исплати и да га увозе, битно је само да се тргује. Неће га увозити док овде имају већи профит него од увоза. Да нама дају део свог профита, то би било са њихове стране коректно и патриотски, са намером да развијамо нашу производњу. Ово је наравно немогуће, тако да нам је боље да видимо шта ћемо, јер ако се у патриотизам будемо надали, нахебаћемо. Усе и у своје кљусе. Контрола трошкова, без скупих кредита, диверсификација производње, знање

Jaaaaaaako važna stvar je da se naš kukuruz troši ili na našoj farmi ili kod komšije . Oooogromna je razlika u cijeni ako treba da prodje par ruku , par pretovara , par prevoza , svako da zaradi malo , malo prospe , malo kalira , papirologija , itd , i da na kraju zaplovi u neku daleku zemlju ili da se jednostavno pojede u komšiluku.

Cekajte ljudi...zar ne treba sad negde u avgustu da se uvedu carine na uvoz kukuruza,cini mi se da je i donesena odluka o tome pred 2013-tu...znam da je bilo price oko toga kad je kostic uvozio onaj Ukrajinski bez ikakvih carina

Prosle godine uvozom Ukrajinskog (svog) bez ikakvih carina,samo transport,direktno je uticao na obaranje cene...mk nije ni kupovao dugo posto je dovezao taj

Jaaaaaaako važna stvar je da se naš kukuruz troši ili na našoj farmi ili kod komšije . Oooogromna je razlika u cijeni ako treba da prodje par ruku , par pretovara , par prevoza , svako da zaradi malo , malo prospe , malo kalira , papirologija , itd , i da na kraju zaplovi u neku daleku zemlju ili da se jednostavno pojede u komšiluku.
Да, али, наш кукуруз се неће трошити на нашим фармама, као ни на фармама наших комшија, барем у скорије време. Наш кукуруз ће свакако пролазити кроз више руку. Наш кукуруз ће дефинитивно ићи у неке ЕУ земље, а и неке далеке. Шта радити у таквим околностима? Како спасити себе и направити неки профит? Ове горе наведене околности свакако нећемо променити тако да нам то донесе профит.

Pa ništa , uglavnom nećeo imati profita i to je to , čekaćemo da se desi čudo da kod nas rodi , a kod drugih ne . Kad ima dosta kukuruza kod nas neće se prodavati na kamion i džak skuplje nego što berza pokazuje , nego još jeftinije .

Presentation15.7..jpg

Hoce li se ova cena pomeriti vise od tih pisljivih 19 din ?...mislim na porast cene :)
Ima li ikakvih sansi ili bar neko zna da u narednih mesec dana skoci cena ,bar budimpestu da stignemo ::namigivanje::

Nazad
Vrh