Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Prodavci mehanizacije nikad više nisu uzimali mašine nazad za dug nego sada... Proverena informacija...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Potvrdjujem.sto novih,sto polovnih...par losih godina,a sve je otislo (i cenovno)dodjavola.
Sada kupuje samo ko je oprao neke dobre novce-ili mu poljoprivreda nije glavni izvor prihoda.

Pogledajte samo instagram naloge prodavaca crvene i zelene mehanizacije i jasno ce te videti gde nije bilo suse vec godinama.
Ako koza laze, rog ne laze 😎

Drugari molim za promoc
Hoce neki lovci da kupe 5 tone kukuruza u klipu od mene
Ja im rekao da krunim i prodajem u zrnu ,ali oni kazu da im treba u klipu...
Ja sada izmerio 10 kila kukuruza u klipu u dzak na vagi,i kada ga okrunio ispadne 8,5 kg zrna i 1,5 kg kunine(sisarke)...
Jel to znaci da je udeo zrna u klipu 85 posto.?
Jel tako da racunam da se ne zeznem nesto???
Recimo ako natovatimo u kamion i izmeri 5 tona klipa to je kao 4250 kg zrna?

Ma ne skidaj im nista, koliko kg izmeris toliko neka plate kao kukuruz. Jedino ako ti neko od njih drugar ili rodjak onda ok....
Ne,necu ni ja da budem necovek:nema da ga krunim ,da ga dzakiram i merim,da secam dzakove...
Reko sam im ako im odgovara ovako natovarimo kamion i 85 posto od te kilaze koja izmeri mi placaju kao da je zrno i to je to.

Dva puta uzimao za ogled i krunio i proveravao druze i oba puta tuu negde oko 84-5 posto je zrno...
Tako da mi nije jasno tolika razlika od 70 do
85... jedino ako je do sorte ,ovo je neka RW ULTRA sorta kukuruza
Ne treba da radiš i prodaješ na svoju štetu. Kada ga okruniš ostanu ti šapurine. Ako neće da kupe po toj ceni 85% od cene u zrnu, ti ga okruni i tako u zrnu prodaj.

Izgleda da nije na žalost.
Kažu da se kupci od raznih špekulantnih radnji brane "obaranjem" cene.
Ne znam kako..
To sam pročitao za Čikašku berzu doduše.

Haos i rasulo svuda.

Nazad
Vrh