Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Kakva je situacija sa cenom na berzama???
Jel ima neko sveze informacije?

Kod nas je 21 din sa pdv kukuruz sa lagera. Naravno, prethodno se skidaju svi troškovi lagera. Koliko plaćaju kukuruz od kuće ne znam.

Prodao danas poslednju turu kukruza od kuce po 21,5 din sa pdv. Kad se sve sabere da nema odbitaka nije lose ovo za kraj.

Ja sam danas prodao moj sa lagera po 21 din. sa pdv. Lager se naravno skida, kad se napravi obračun znaću tačno koliko je, ali pretpostavljam da je oko 10% (7 meseci x 1,2% + fumigacije). Naravno, još na vagi su odbijeni troškovi ulaza i kontrolne kuće, to ne spada u ovih 10%. )

Ja sam danas prodao moj sa lagera po 21 din. sa pdv. Lager se naravno skida, kad se napravi obračun znaću tačno koliko je, ali pretpostavljam da je oko 10% (7 meseci x 1,2% + fumigacije). Naravno, još na vagi su odbijeni troškovi ulaza i kontrolne kuće, to ne spada u ovih 10%. )
Znaci da je onda ovih 21,5 jos vica cena od kuce jer sve ide tel kel kolliko kg x 21,5.
Jeste malo posla ali je dobije dosta bolja cena i nema odbitaka. Sa nas male obicne smrtnike jedan vid borbe od propasti 🫤

Naravno da je bolje. Svakako je bolji kućni lager ko ima uslova za njega, to bez diskusije!

Ja nemam ni objekat (ajd' mogao bih čardak preurediti al' to je mali kapacitet), ni radnu snagu (sam nisam kadar), a Boga mi treba tu i logistika koju opet nemam. Npr. neće kombajner da čeka da ti isprazniš prikolicu pa da se vratiš nazad na njivu. Nek i nađem dovoljno prikolica opet je istovar na šuber usko grlo a kombajneri neće da gube vreme na njivi, odoše oni jer obično kad je najpovoljnije za vršidbu svi hoće da rade. Ko može da ispuni sve te uslove svakako je mnogo isplativiji kućni lager...

Koliko vidim u mojoj okolini skoro svi kombajneri ostavljaju kućni lager, a ostali sporadično. Kombajneri navršu svoje u sve što imaju od prevoza pa odu da rade drugom dok radnici ne isprazne sve prikolice. Pa onda opet nastave sebi... Obično jedan dan vršu, drugi dan prazne, ne stoji se ni minut. To ja npr. ne mogu da obezbedim...

Poslednja izmena:
Pa slazem se da je mozda problem sve ostaviti kuci i zbog smestaja, ali neka odredjena kolicina kada se namiri prodaja zbog para sto treba u jesen moze se ostaviti kuci.

Kod koga je na lageru?

Ja bas isto hteo pitati ko daje 21? U selu 21 kod ovih sto krune. Ujutru dolaze kod nas. Kazem ocu nesto to malo ako je 21 sa lagera :)

sa kim saradjujes u Srbobranu ?

Kod nas 20 din sa 8% pdv juče se moralo prodati sa lagera. 20,37 sa pdv 10% troškovi lagera se nisu naplaćivali do 16% priman tel-kel uz 0,5% troškovi ulaza.

Jel moze neko da objasni zasto ovi na Novosadskoj berzi izbacuju cene zitarica bez pdv-a???
Mi gde god da odemo nesto da kupimo od semena do djubriva i nafte itdd ili bilo sta drugo u prodavnici svuda pise ful cena sa pdv-om ,samoo na nas kukuruz i ostale zitarice izbacuju cenu bez pdv-a???U cemu je foraa??

Nazad
Vrh