Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Evoo sada opet na YouTube slusao intervju precednika,NIGDE NIJE spomenuo zabranu izvoza kukuruza.
Govorio je samoo o zabrani izvoza psenice I too ne potpunooj zabrani ,nego o kontrolisanom izvozu psenice uz dozvolu vlade...
Znaci nigde nije spomenuo zabranu izvoza kukuruza.

Zabrana izvoza zbog bla,bla....je ok.Ovda je reč o zabrani da SVAKO dobro zaradi na izvozu zbog...,nego će NEKI da dobiju dozvolu da dobro zarade.Pošto će biti manja konkurencija cena će pasti pa će zarada tih nekih biti još veća.Svemu tome sam svedočio kao prevoznik kad je žvalavi bio ministar u vladi crveno-crne koalicije krajem 90'.Stariji znaju o čemu pričam ,a Bojan već može pretpostaviti ko će dobiti dozvolu:zli::zli:

Gledajte realnije, dobar i zdrav kukuruz je odavno otplovio, ostale su ovde losije robe koje se slabo traze i sad treba uciniti otkupljivacima da ne bi priznali fijasko i sopstvenu gresku vadice se na zabranu izvoza i nisku cenu.

Evo,ja se bavim poljoprivredom ,samostalno od osamdeset i neke a pre toga sam se "gurao " da pripomognem.

Prodao pre pet dana po 33din(sa lagera)
Verujem da ce ici jos gore cena,bar na 36-37 ali nebih da se zaduzujem za djubrivo i seme tako da sam ga resio.

Od pete godine.
Ti?
Па довољно дуго да памтим 1993. када су за вагон житарица давали златник што је била превара века. А читам овде се пише о пропасти, нестајању и ко зна каве све црне слутње односно застрашивање и уношење панике међу пољопривредаднике. Ни тада у доба највеће инфлације и енбарга нисмо пропали па нећемо ни сада. Шта сте очекивали у времену када се цео свет прибојава 3 светскога рата и када 90% држава затвара извоз житарица, а поваћава увоз да наша држава остане имуна на то и да каже, е ајде сада све да извеземо да се намлатимо пара. А ако не дај Боже дође до рата ко јебе народ нека глабају ку.рац.

Па довољно дуго да памтим 1993. када су за вагон житарица давали златник што је била превара века. А читам овде се пише о пропасти, нестајању и ко зна каве све црне слутње односно застрашивање и уношење панике међу пољопривредаднике. Ни тада у доба највеће инфлације и енбарга нисмо пропали па нећемо ни сада. Шта сте очекивали у времену када се цео свет прибојава 3 светскога рата и када 90% држава затвара извоз житарица, а поваћава увоз да наша држава остане имуна на то и да каже, е ајде сада све да извеземо да се намлатимо пара. А ако не дај Боже дође до рата ко јебе народ нека глабају ку.рац.
Za to postoje robne rezerve,tj trebalo bo da postoje,ali i nasem slucaju je dokazano vise puta da su ispraznjene nas u situacijama kada je doslo do velike razlike u ceni u zetvi i tokom zime recimo,drzava ako je htela da brine o prehrambrnoj sigurnosti,mogla je recimo letos kada su otkupljivaci placali psenicu 20 din kg,da kaze mi placamo 27 28 recimo,i da kupe odredjene kolicine,isto tako i sa kukuruzom,ali ne minorne kako se to radi obicno,nego pristojne kolicine,,i nemojte misliti da je izvoz stao,nije,samo je sizoje video da moze da se tali joz vise sa izvoznicima,a da pod velom zabrane izvoza poljoprivrednicima plate manju cenu od trzisno realne.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Nazad
Vrh