Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ugasice sve dole koji se bave stocaratvom, koji imaju proizvodnju sireva itd.... Sta oni ljudi da rade? Kome i za koju cenu oni treba da prodaju svoj proizvod?
Prijatelju pravo pitanje je STA kazu stocari u Francujskoj , Nemackoj, Americii itdd,onda znaci I njih hoce da uniste u njihovoj zemlji?? OD tih Zapadnih zemalja je krenuo rast cena zitarica na berzi...,nije too srpski ratar vama uinat da vas ugasi I unisti podiggao cenu zitarica ...
Kome da se zali srpski ratar za cenu vestackog djubriva ,cenu semena itdd???
Na pogresnoj adresi trazis odgovor...

Bato moj ja sam iz Vojvodine, bavim se ratarstvom. Kriza je svugde ali kupovna moc Francuza, Nemca itd je malo veca nego nasa kupovna moc. Njihova drzava ce intervenisati za njih. Nasa ce nas da izmuze i dovede do prosjackog stapa. Ugasice oni prvo nase ljude dole pa ce onda nas. Svima se isto pise....

@savandj004 Prijatelju ja pricam ooo rentabilnostii proizvodnje (u ovom slucaju stocara), a nee o kupovnoj moci gradjana...Treba razdvojiti too..
Da uprostim:KaKoo se too isplati stocaru da gaji svinje I krave I prozvodi meso,ako je recimo utrosak hrane 3kg za kilogram prirasta??.Taj utrosak hrane je manje vise isti I u Nemackoj I u Srbiji ....znaci onda nema profitabilnosti ni rentabilnosti Ni u Zapadnim zemljama ..., znaci I Oni unistavaju svog stocara sa ovom cenom zitarica...

Sa danasnjim razvojem diskusija na forumu mogu biti zadovoljni samo otkupljivaci jer nema alarmantnog podizanja cena nego u tisini otkupljuju uglavnom sa lagera i svi zadovoljni

Ne treba biti sebican. Svi smo ili smo bili stocari. Ako nista drugo jedno koleno pre ako se bavilo poljoprivredom sigurno je bilo i stocarstva i to je po meni dobitna kombinacija. Srednje gazdinstvo sa ratarstvom i stocarstvom.
Prijatelju ja Sam mislim bas ovde pisao da sam do pre 10 godina bass ja cuvao NAJVISE stoke u celom selu...I trazioo pravdu za cenu stoke u odnosu na cenu kukuruza...Jedno vreme Sam bio u takvoj situacijji da mi je doslo da otvorim kapije na obore I da odvezem krave I bikove I pustim stoku neka ideee gde hoce samo nekaaa ideee ,jer vise nisam mogao da izdrzimm Niti imao od cega da kupujem hranu...
Necu vise da idem van teme,samo ponovicu da sam sve rasprodao vodjen starom mudrosti:"juce sam bio pametan pa Sam hteo da menjam svet ,a danas Sam mudar pa menjam samog sebe"

Razlika je u subvencijama, EU je polu-socijalistička tvorevina. Uzima se na luksuzu da se krpe rupe i socijalni mir.Ovde je Superhik politika. Mi smo uvozili prasice iz Danske i bili su jeftiniji...Kraj priče.

Vučić: Zabranićemo izvoz pšenice, moći će samo uz dozvolu Vlade Srbije

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Vučić: Zabranićemo izvoz pšenice, moći će samo uz dozvolu Vlade Srbije

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Uvek je tako i bilo,saka ljudi ima ovlascenja ra radi uvoz i izvoz i ti se bogate a mi smrtnici smo zadnja rupa

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Izgleda da su se zaigrali sa prodajom kada kupuju brašno.A i to da ima mesa u izobilju i da nam je veliki stočni fond je možda tema za razmišljanje.I kukuruza je dosta prodato jer da nije ne bi cena skakala.Pirinač nam je izgleda najvažniji.

eto ti sad svi jesenas krenuli u setvu zita dobra cena
pa skok megolomaski ureje
pa sod se preti sa zabranom izvoza
sve bolje od boljeg

Само да роди кукуруз он што гори у шпорету какав гас и бакрачи...Ова зима што долази је тема за размишљање...Што се тиче народа јебеш гас храну нај већи страх је од нестанка интернета што је моја Лично нај већа жеља😁

Nazad
Vrh