Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ovde okolina vecinom sto ja sam pitao kukuruz dosta los, bela plesan, fuzarioza mislim. A trebalo bi da je bolji kvalitet zrna kad je susnija godina (veci % proteina u zrnu)

To stoji, ali kad bi videli kakav je kvalitet mog kukuruza mozda bi i 30 bilo mnogo. Ona suшa ga urnisala. A iskreno, i nema kupaca osim golubara, a oni teski po pitanju kvaliteta zrna
Po meni to nije neki reper tj primer cene to sto golubari kupe dva kante kukuruza. Ovde kad se prica govori se o cenu na rinfuz na par vagona, ili recimo veca cena na dzak ali trgovina barem tona dve dzakirano. To sto se proda komsiji dzak dva za kokoske i golubove se ni ne racuna 🙂

Ovde okolina vecinom sto ja sam pitao kukuruz dosta los, bela plesan, fuzarioza mislim. A trebalo bi da je bolji kvalitet zrna kad je susnija godina (veci % proteina u zrnu)
Nikako. Losiji je kvalitet redovno na susi. Biljka umire prije vremena gljivice napadaju na kraju vegetacije i slicno

Ko je iz srbobrana ili kucure? Interesuje me neki sto tamo ima silose a zovu ga momo kakav je on sa cenama? I ujesen sa otkupom?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Geci u Kucuri je Libela produkt a vlasnik je Momo. Firma bez greške sve ima od repromaterijala i vrši otkup a isplata uvek ranije nego što napišu, ja sa njima saradjujem i nikad ni jedan problem sa njima. Počeli su ovog proleća da rade i u Ruskom Krsturu. Ako te šta interesuje posebno piši u pp ili imaš moj broj pa nazovi.

Na agrodnevniku ide traka dole, pise produktna berza Novi Sad cena sa pdv-om 30.25 danas mislim.

Ko je iz srbobrana ili kucure? Interesuje me neki sto tamo ima silose a zovu ga momo kakav je on sa cenama? I ujesen sa otkupom?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Момо Прелевић он је из Змајева тамо има силосе и у Куцури за Србобран не знам да има. За сада ништа лоше нисам чуо о њему једино да су доста коректни за сарадњу.

Nazad
Vrh