DusanA
Član
Ti koji budu kupovali na dzakove po 30din, bi trebali da izracunaju da li im se vise isplati da kupe meso i jaja u prodavnici....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isplati im se više da kupe meso i jaja i sad kad je 18 din, ali nije to to. Ja i ćale kad smo sejali žito ponesemo za jelo kobasica i barenih jaja. Naše kokice još mlade pa nisu pronele pa smo kupili u prodavnici. Kad smo napravili pauzu da jedemo a jaja sva bljutava i bezukusna...Ti koji budu kupovali na dzakove po 30din, bi trebali da izracunaju da li im se vise isplati da kupe meso i jaja u prodavnici....
Dobro ja ne kupujem, imam svoj kukuruz, a imam i svoje pilice za svoje potrebe proizvedene, ali kad vidim da je u Lidl-u gril pile 99 din/kg, tu je neko propao garant, jer za te pare nemože da se proizvede sigurno!Ti koji budu kupovali na dzakove po 30din, bi trebali da izracunaju da li im se vise isplati da kupe meso i jaja u prodavnici....
Pa ima logike . Jeftina je stoka zato sto je trenutno veca ponuda od potraznje sveukupno . Ako je veca ponuda a slaba prodaja znaci da se tov produzava , mnogo gladnih usta , jedu svaki dan , znaci povecana potraznja za stocnom hranom i to je to . Gledajuci cijeli svijet trenutno je tako .Nema logike uopste, ratarski proizvodi poskupljuju, a stocarska proizvodnja u sunovratu... Al dobro bar neko da se iscupa...
Ja koliko znam stocni fond je sve manji iz godine u godinu... Kad ce biti potraznja za npr. prasicima ako ne sada, pred Bozic, a cena corak.Pa ima logike . Jeftina je stoka zato sto je trenutno veca ponuda od potraznje sveukupno . Ako je veca ponuda a slaba prodaja znaci da se tov produzava , mnogo gladnih usta , jedu svaki dan , znaci povecana potraznja za stocnom hranom i to je to . Gledajuci cijeli svijet trenutno je tako .
Kad se ponuda stoke smanji , porast ce cijena . Manje stoke ,manje potrosnje hrane pa bi zitaricama ako normalno rode cijena pala ...