Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To uopste nemora da znaci cena ide gore samo ako u inostranstvu ga nema i potraznja bude velika ovako moze nama da ne rodi nista ako nikom sa strane netreba od cene nema nista.Nastavili ovako vreme ocekujem da cena ode gore. Kukuruz svugde ostao mali, hladno vreme ucinilo svoje, plasim se suse i vrucine krajem juna -jula, ako ga uhvati dok jos nije dovoljno razvijen bice gusto.
Nama ima srece,samo ako nama rodi,a drugima NE Nemoj mo se zavaravati.Mi smo minorni na svetskom trzistu kao proizvodjaci kukuruza.Na 10 smo mestu,a ispred nas je jedna Etiopija.Rusija je mnogo veci proizvodjac od nas,al je npr i veliki potrosac.Niko normalan i ne izvozi kukuruz.Uglavnom ga uvoze.Izvoze mesne preradjevine itd.Ko god izvozi sirovinu,nije se usrecio.Treba prodati gotov proizvod.U svakom slucaju rod kod nas nikog ne zanima.Ako imamo kvalitet i konkurentnu cenu,trgovace sa nama,u protivnom ne.
Sirovinci izvoze sirovinu, nemamo mi kapacitete za bolje, ovo je nas vrh. Izvezes kukuruz, uvezes Class = mi sve siromasniji, oni sve bogatiji