Treber(pivski trop,melasa)

Moje neko zapazanje za tov je da smo pre imali bolje bikove hranjene treberom ,nego sada sa silazom.
 
Koristim treber bas dugo i mogu reci da se bikovi nenapinju i neobjedaju kad ga koristim Nisam ga davao u nekim vecim kolicinama oko 2-3 kg po biku. Kad je kriza sa hranom nesto vise. Jedini je problem sto zimi mrzne, a leti se kvari.
 
Ja isto dajem treber al nista neverujem u to.uvek razmisljam da bacam pare bezveze.mozda vise i nekupim.ako ima 70% VODE sta onda to vredi 7din za kg
 
Pre 15 i više godina kod nas je pivara istovarala treber na deponiju. Ljudi su uzimali koliko im treba a dolazili su iz cele Vojvodine i tovarili. Sada bi i rdjav ekser prodali samo da uzmu lovu.
 
Jel mozes da ga izmesas u mesaoni?

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Promuljam rukama jer mi je koncentrat vec izmesan. Ubacim u kantu koncentrat preko toga treber i izmesam. Jedan drug mesa u mesalici za beton, ali je meni to sporije nego ovako. Neko je ovde na forumu pisao da ga mesa u mesaoni, ali ne znam kako to izgleda.
 
I ja kada koristim mešam ga u mesalici za beton, ali je sporo. U mesaoni zamesam ukupnu količinu čas posla, ali pošto mi je vertikalna mesaona treber neće moći da mesa.
Razmišljao sam da počnem prvo treber da sipam u jasle pa po njemu koncentrat. Valjda će hteti da jedu tako.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока
 
Pa znam zato sto je socniji.
Zatom sam i mislio da prvo sipam treber pa onda koncentrat od gore, da ne bi Jele baš sam treber.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока
 
Pa znam zato sto je socniji.
Zatom sam i mislio da prvo sipam treber pa onda koncentrat od gore, da ne bi Jele baš sam treber.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Imamja jednog drugara, kod njega radnik sipa sve odvojeno. Silaza pa kukuruzna prekrupa, pa zob, stocno brasno, stocni kvasac, treber rezanac... Sve tako u slojevima. Ne znam sto to radi kad ima dobru mesaonu. Ja nekako vise volim sve to da izmesam.
 
pre neki dan sam kupio treber 6.5din u full trejdu sa prevoyom rado ga jedu ide u kombinaciji sa silazom senazom lucerke rezancem i koncentratom sacemo videti razliku u mleku posto je novo u ishrani treber i patentov koncentrat sa 18%
 
Samo polako sa treberom jer ako ga koristiš u većim količinama hoće da izazove ciste na jajnicima. Mleko će sigurno da ode gore.
 
људи да ли је неко хранио краве музаре са требером? колико има калцијума и каква му је хранљива вредност? како се складиши?

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока
 
Nazad
Vrh