putin
Član
Трешња на кванташу у Бијељини а и околним пијацама у Р,Српској пала на 1е,нисам сигуран која је сорта,кажу да је Бурлат,доста је крупна,ал слабо иде.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
http://poljoinfo.com/showthread.php?1372-Trešnja&p=997991&viewfull=1#post997991
Juče sam nabrao šaku trešanja koje nisu još skroz sazrele. Ubrao sam ih na grančici koju je bila najbliža suncu. Najvažnije je da su se dečica sladila trešnjama koje nisu tretirane ničim.
Pa tako sam i mislio ali sam onda primetio da su krenuli na drugo lisce, ma to su par stabala u dvoristu koja ove godine nemaju nesto ni roda pa cemo oprskati. Hvala na savetu.lucky.serbia ako nemaš puno možda da ukloniš samo takve zahvaćene grane kod mene na trešnji bude na jednom ili dva mladara takvo stanje i samo njih uklonim...
Pozdrav,jel zna neko cime da sredim crnu biljnu vas,pre 10 dana sam prskao decis + mankosav + 13:8:24,nema gusenice,ose,list izgleda ok,ali na mladim listovima ima dosta crne vasi,imam nesto burlata koji je poceo da rudi pa mi treba nesto sa kracom karencom?
Godinama sam imao lisnih vasi na tresnjama i prvih par godina mi je padalo u oci - posle nije jednostavno iskuliram, malo zaustavi rast mladara ali tokom leta lisne vasi nestanu i biljka dalje napreduje.
Pred kraj leta na mladaru se vidi zdravo lisce na vrhu i pri bazi mladara u sredini se vidi deformisan list, pri tom biljka redovno svake godine je radjala bez problema.