samo nemoj kolt da uzimas,sve ostalo moze,divlja tresnja ti j ebujnij,magriva za nekih 10-20 % manje bujna
ok a koju sortu predlazes i da li da idem na 30 ili 40 komada na tu parcelu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
samo nemoj kolt da uzimas,sve ostalo moze,divlja tresnja ti j ebujnij,magriva za nekih 10-20 % manje bujna
koju ces sortu da sadis ja to ne znam,tu odluku donosis ti,sto se podloge tice ja licno bih se dvoumio izmedju magrive i divlje tresnje sve ostalo bih eliminisao u startu,no naravno to je moje misljenje ti si gazda kod tvoje kuce,Kolt treba izbegavati zbog raka korena koji je gotovo u 95% podloge kolta
Dali ti je rekao koji su s-aleji na divljoj trešnji i koje sorte može da oprašuje?Najbolji oprasivac to mi je rekao bas inzinjer za vocarstvo - pored kompatibilnosti ima duzi period cvetanja
znaci zakljucak je da eliminisem kolt u startu. ici cu na magrivu ili divlju tresnju kao podlogu. a sto se sorti tice pitam zbog oprasivanja prvenstveno. ako budem sadio tih 30 komada recimo da posadim tri sorte od svake po deset... i mislim da treba da idem na sve kasnije sorte jer sam na oko 565mnm i cesto zna biti prolecnih mrazeva...
i jos nesto PITANJE za sve zna li neko nesto o sorti rani i kasni hrust? googlao sam ali je to izgleda prastara sorta i gotovo da nista ne mogu naci o njoj a evo u prodaji je bas zastupljena ovamo u bih...
Za oprasivanje je dovoljno 5-10% oprasivaca. Nema potrebe deliti tri sorte na ravne casti zbog oprasivanja. Osim, ako ne zelis bas tako da imas zbog berbe.
pokusaj da izgooglas pod rani i kasni rust tako ces naci to sto trazis
Ne sam je bio divan o tome covek posadio ali ne zna koju sortu i nikako da rodi, cveta ok ali nista od roda pa mu rekao da je divlja tresnja univerzalan oprasivac, polen je pogodan a ima dug period cvetanja to je sto znam.Dali ti je rekao koji su s-aleji na divljoj trešnji i koje sorte može da oprašuje?