Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Crni Dzin.Momci, jedno pitanje u prolazu.
Da li je tresnja Hedelfingerska isto sto i ERC? Ili koji je pravilan i strucan naziv krupne crne tresnje, koja stize zadnja, tamne boje i krupnih plodova?
Pozdrav svima...nov sam na forumu i dosta toga me interesuje,a nadam se da cete mi pomoci....
Na jednoj parceli imam zasadjeno 40 tresanja burlat i 40 erc....posto sam procitao na forumu da je erc dobar oprasivac burlatu zanima me koja sorta je potrebna za oprasivanje erca???
Svake godine se extra spremi,bude pun cvetova,a onda kasnije slabo rodi.....na jesen sam izvadio jedan erc,posto je bio zakrzljao od samog pocetka i na kraju se osusio...a na njegovo mesto je dosao sareni kalem...rekli su mi da ce on dobro da ga oprasi(nadam se da nisam pogresio).
inace tresnje su deseta godina....
Nisi pogresio mada si mogo jos neki sareni kalem ili belicu tresnju to je neko nepisano pravilo ovde kod nas .A erc ti je kicos na radanje jednu godinu rodi zestoko pa jednu omasiPozdrav svima...nov sam na forumu i dosta toga me interesuje,a nadam se da cete mi pomoci....
Na jednoj parceli imam zasadjeno 40 tresanja burlat i 40 erc....posto sam procitao na forumu da je erc dobar oprasivac burlatu zanima me koja sorta je potrebna za oprasivanje erca???
Svake godine se extra spremi,bude pun cvetova,a onda kasnije slabo rodi.....na jesen sam izvadio jedan erc,posto je bio zakrzljao od samog pocetka i na kraju se osusio...a na njegovo mesto je dosao sareni kalem...rekli su mi da ce on dobro da ga oprasi(nadam se da nisam pogresio).
inace tresnje su deseta godina....
Nisam vodio neku evidenciju preciznu ali posto oko kuce imam 40 stabla tresnje secam se da su jedan dan radnici sa tri burlata koji su bili stari 12 godina nabrali 57 gajbi,ruskih koje su teske u proseku 6 kg zato sto nije bio skroz zreo . kad je zrela tresnja 100% razlika moze da bude po 2 kg na gajbi tj bude teza .Inace uvek prvo se beru vrhovi pa suncane strane pa tek onda krosnja i razlika moze biti i po 10 dana.Aco a koliko ti je rodilo na tih 40 stabala?
Risto, a koliko može burlat odprilike da rodi po stablu (neki prosek) u punoj rodnosti?