Meni je nekako logicno, mada mozda i gresim, da je zbog toplog vremena od cvetanja do berbe (srednje dnevne temperatue su bile vise od 4 pa do i preko 6 stepeni u odnosu na neki prosek za ovo doba godine) da jednostvno plodovi nisu stigli da "porastu"... Moja pretpostavka je, da bi plodovi narasli u prvom delu, potrebno je celije da se izdele i da ih bude dovoljno da bi posle mogle da prime vodu i naliju plod...Mislim da tim celijama temperatura povecana tokom rasta ne znaci toliko, tj ne mogu da stignu da se izdele toliko brzo posto biohemijski procesi imaju svoj tok, malo ih ubrza temperatura, ali ne toliko, i onda imas manje celija koje mogu da prime vodu da bi plod narastao u zrenju...Tako da, ako su normalne temperature, rast plodova duze traje, imaju vise celija, koje kasnije mogu da prime vise vode (ali ne brzo, da ne ispucaju naravno) i mislim da je to glavni ralog zasto plodovi ostanu sitni na ovkvoj godini... Naravno, i svi ostali razlozi koje Vasovac navodi su odigrali svoju ulogu, manje vise, ali ovo mi deluje kao glavni...Ako se ne varam, ovo je najtopliji April, u proseku, otkad postoje merenja...