Ta veca kolicina ima limit, a to je broj beraca po jednici vremena/danu. Ja razmisljam da vucem na neko zbirno mesto (Grocka) a da berbu razvucem maksimalno moguce. Jos nisam odlucio sortiment, ali 99% ce to biti regina, kordia i ferovia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam s proleca prosle godine posadio Karmen 100 komada. Za nju je najbolji oprasivac summit , i po kvalitetu roda i po vremenu zrenja. Inace Karmen je extra sorta i stize na rod u trecoj godini.Resio sam da dignem zasad tresnje u planu mi je Burlat C1 , Karmen i Regina na povrsini od oko 90 ari . Treba mi savet od iskusnijih kolega koji imaju iskustva sa ovim sortama da li treba da ubacam jos neku sortu kao oprasivac ili su ove sorte dovoljne za oprasivanje jedna drugoj .
sadim svaku po 30 ari tako da mogu svaku nezavisno da obradjujemsve to stize u razlicito vreme, kako mislis da prskas reginu a da beres karmen ili burlat.
pogledaj po netu da ti se poklopi vreme cvetanja, da budu razliciti S-aleli i na kraju odluci koje vreme zrenja hoces da bude. (ako moze da se uklopi da peteljka bude dugacka i da ima lepu boju to je bolje), pucanje moze da se ublazi ili cak da ga nema (ovisi o sorti i tehnologiji)
Moj ti je savet za sve stizu u isto vreme jer jedino tako mozes neku kolicinu da uberes odjednom i da prodas.
Proslo je vreme pijace, samo veca kolicina ima cenu
Ne skupljaju rezaci grane,vec kad odseku granu lepo je bace na sredinu reda. On tu granu svakako drzi u rukama i nista mu nije tesko da je baci pola metra dalje. Ne gubi se nista na vremenu.imam,kod nas to rezači nerade,a i koji im je učinak ako plaćate rezače po 35-40 eura da vam skupljaju granje