Petar Dragojevic
Član
Oktopod, sta mislis hoce li biti kakvih posledica zbog ovih mrazeva koji su bili?
[/URL][/IMG]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Burlat ti je "najsladja" tresnja, jer je prva koja stize, a da imas od nje sta da pojedes, ne kao one djurdjevke i ostale, veca kospica od mesa. Rezi je na piramidu, razvodi grane pod 90 stepeni, prstenuj, brze ce ti proroditi, a imas vremena, ipak su to dve tresnje u dvoristu.Što ne rekoste to ranije, još ja zasadio burlat u dvorištu, da mi pravi hladovinu.
Prvih par vegetacija, dok nema roda, čim letorast (mlade grančice) preraste 50-60cm. Skraćujem ih na oko 40cm i naravno, vadim one koje su višak. Prošle godine sam im dva puta bacao Yara Extran, bilo je dosta padavina, te sam dva puta radio zelenu. Rezultat - kradeš vreme. Trešnja odmah na onim prvim skraćenim grančicama diferencira rodne pupoljke za iduću godinu, a za jednu vegetaciju (godinu) dobijaš već lepo formiranu krošnju (ja formiram vazu). Kada počne berba, tj. ozbiljniji rod, rezidbu radim kao i kod kajsije - odmah po završenoj berbi.Radasine kada mu radis zelenu rezidbu? Ja kod mene nisam zimus rezao vec sam isto odlucio u zeleno da ga orezem mozda ce biti efikasnije za polozaj grana.
Burlat ti je "najsladja" tresnja, jer je prva koja stize, a da imas od nje sta da pojedes, ne kao one djurdjevke i ostale, veca kospica od mesa. Rezi je na piramidu, razvodi grane pod 90 stepeni, prstenuj, brze ce ti proroditi, a imas vremena, ipak su to dve tresnje u dvoristu.
Oktopod, sta mislis hoce li biti kakvih posledica zbog ovih mrazeva koji su bili?
Ja ga imam 20a, podižem još 60. Obavezno neki oprašivač (kod mene su to Stela i Star King H. Dž), obavezno jako đubrenje, jedna, pa i dve zelene rezidbe i daje rod (za jelo) već treće vegetacije. Meni lično, najveći problem je u pucanju zarudelog ploda ako padne kiša.
Koja je podloga i razmak u redu?
Kako vam se čini cela ta priča?