Alene,taj snimak sam video kada sam procitao celu temu,pa se secam da ti jejedan kolega rekao da mu se ne svidja sto drzis nogu na kvacilu...Ako si citao sta sam napisao,mogao si da vidis da sam rekao da mi je sledeca kupovina diskasta kosa jer rastura otkos,a zelja mi je gaspardo dupleks ali je ona mnogo skupa.Toliko je skupa da za 2 000 € mogu da kupim dve poljakinje..Rodjaku preko Morave sam nudio 350 € za nekoriscenu bocnu kosu koja stoji u supi.Rodjak je kupio,imali 1-2 krave,razboleo se,krave prodali i od tada stoji..Rade krastavce,papriku,kaleme...Nece da je prodaju jer je taj sto je kupio preminuo..
Uvazeni kolega dobrodol opet ne cita dobro tekst u kome sam opisao kakve parcele mi ljudi daju da kosim jer je na takvim terenima rotaciona neupotrebljiva,pa zato moram da objasnjavam sta sam napisao.Kao dokaz tome opet je ignorisao epizodu 250?!Ni sakim se ne raspravljam vec sam samo kolegi preporucio koju kosu da kupi ako ima para,a ako nema neka kupi poljakinju.Mislim da na to imam pravo jer imam dosta iskustva u kosenju detelina i trava i nema nikakve veze sto nemam rotacionu.Coveku sam samo objasnio koliko operacija-posla ce imati sa gaspardom,a koliko sa rotacionom i kada se sve sabere prednost ide gaspardu,a ja znam da necu vecno biti mlad i jak,pa zato i hocu da kupim gaspardo ili diskastu da bi kosio teren za tu masinu,a sa 506 cu raditi kada mi zatreba sena ili kesovine.Ukucajte jovan tesic na you tube pa vidite zasto covek nije kupio rotacionu..
Nigde nisam rekao da rotaciona ne valja,a to sto je neko kosio 90 ari 6 sati ne mora nista da znaci..Mogao je i da meni plati da mu pokosim masinom i ustedeo bi vreme i zivce.
Ja to omlatim za najduze 3 sata a lucerku 1 h za to isto vreme,samo treba znati kako napraviti mesavinu benzina i ulja.Pre sam i ja gubio dosta vremena jer sam cistio kosu (130 cm) srafcigerom a sada samo vratim u rikverc,prostre se trava sa kose,krenem napred i odmah hvatam nekosenu travu i kosa se ocisti..
Gledao sam kako covek kosi graoricu sa zadnjom kosomi to su muke (bilo je podne) a ja to sa 506 samo brijam jer se kosa probija kroz masu (nema bocne siljke i peraja).