Traktorska sedišta

Pa kazu da nije neko,al ja sam radio u rusu i kod komsije u 577 i napredak u odnosu na fabricko je velik,meni licno odgovara i turicu ga u moj traktor...
 
Jeste novi tip,onaj izmedju,89to ili tako nesto,i nas i nisam obracao paznju kako je pravio nosac,uvek okolo ima slozeno svasta,kao sto su alat prva pomoc,pp aparat...jedino da slikam pa da ti posaljem opet nekako..
 
Danas sam opet gledao ono sedište i ustanovio da je amortizer ne ispravan radi samo na oprugama,ali imam neku staru veš mašinu Boga ti mislim da je amortizer isti,ili da kupim amortizer?
 
Danas sam opet gledao ono sedište i ustanovio da je amortizer ne ispravan radi samo na oprugama,ali imam neku staru veš mašinu Boga ti mislim da je amortizer isti,ili da kupim amortizer?
Imam to Fapovo u Rusu.Ispravan je amortizer ali ona su jednostavno takva mnogo mekana.I ja sam mislio da je otisao amortizer kad sam kupio moje.I onda narucim nov amortizer kad ono ista prica.Vratim amortizer i opet platim brzu postu za dz.Sediste nije za traktor iz mog nekog iskustva zato sto je mnogo mekano i kad zategnes opruge skroz.Jedino da se stavi neki gasni amortizer sto sam i planirao da ga vraca na gore jer ovaj hidraulicni samo usporava gore dole i to veoma lose.Neudobno je nekako za kicmu pa posle radnog dana hoce da bole ledja pri kraju kicme kod krsta,no mozda je i moj rus razlog zbog male kabine pa se ne moze pomeriti nazad.Takodje mislim da ce ti praviti problem ukljucivanje kardana ispod sedista jer je dosta nize.To je moje neko vidjenje sedista.Ako se ipak odlucis za njega nasao sam coveka iz Fap a koji ima sve delove za sedista tapacirunge,sundjere,gume,federe jelkice...
 
Ja sam ugradio u jedan traktor kamionsko sediste marke Isri(mada mislim da je isto u Fapu bilo)sediste je bilo tada skoro tapacirano,nov amortizer(neki Nemacki),sve caure izmenjane i jedna opruga je bila nova na njemu...placeno je 2000,i danas,nakon par godina radi savim lepo,od onda sam zamenio samo jednu oprugu,ona sto je bila stara pukla.Ne znam ko je koliko tezak,ali ja sa skoro 90 kila nisam primetio da je premekano.
Sada imam drugi problem,na sedistu od telehendera ja oslabio taj amortizer-da li neko njih eventualno remontuje?
 
Na maseju istrišili se one čaure u sedištu sad je bilo neka legura mesinga ili tako nešto zvao strugara i on kaže da može se opet napraviti od mesinga ili od teflon plastike koji bi trebalo da bude bolji. Po vama koji je dugotrajniji dali je stvarno ta plastika tako jaka?
 
Ima sipaks plastika tone u vodu kad se stavi,kolega nju stavlja u vitla mesto lezajeva, za te stvari odlicna.
 
Strugar je napravio od broze ukupno 14 kom malih i 2 kom velikih i sad je druga priča kao novo sedište nima ništa lufta i promenio platična creva za vazduh još amortizer da uzmeme i biće kompletan. Našao sam od scanie koja paše po dimenzijama samo za jačinu ne znam dali su isti cena je paprena 4800din tako da kompletan remont će koštati 8000din i da sedište bude kao novo.
 
Danas pazareno jos jedno sediste za traktor. Sediste je skroz ispravno i rekao bih kvalitetno mada prvi put cujem za ovu marku.


WP_000234.jpg





WP_000235.jpg






WP_000236.jpg





WP_000237.jpg
 
Nazad
Vrh