Traktorska sedišta

Mislim da ce da ti radi i najobicniji-najjeftiniji kineski, (takav je kod mene) jer i ja imam sistem kao i ti i radi dobro, nabije pritisak u jastuk i previse, ja imam 110kg

Juče sam video taj neki mali kompresor na 12v ali sa dva motora.Možda je takav bolji od nekog običnog.Inače imam u partneru taj mali kompresor u setu sa nekon tečnošću za krpljenje guma pošto fabrički nema rezervnog točka.Koristim ga često ali nisam nešto ubeđen u njegov kvalitet.

Ide akumulatorski na bateriju od 20V. Skoro sam uzeo jos jedan taj mali kompresor ali za auto i pumpa gume lagano, u Ruskoj radnji MERE u Pancevu, prosle nedelje sam video da ga ima i dalje a kosta nesto malo preko 1000 dinara.

Uzmi neki koji je fabricki isao uz kola i najbitnije, neki akumulator (bocu), bilo kakav nabavi i ugradi. Rasteretices kompresor i duze ce ti trajati

Kod mene je prost sistem, kompresor preko jedosmernog ventila puni vazdušno jastuče i kad u jastučetu pritisak dođe do 4-4,5 bara ja isključim kompresor i on više ne radi. Znači kao da sedim na košarkaškoj lopti... 😁 E sad zavisno od dihtovanja spojeva nekad taj pritisak u jastučetu ostane i po celu sezonu (proletnju ili jesenju), a nekad moram svaki drugi dan da doduvam jastuče. Uglavnom kompresor tu nije uopšte puno korišćen. Kompresor koji sam ja stavio je neki koji je verovatno došao uz automobil (na slici), kupio sam ga na vašaru i trajao je više godina. Originalni sisitem sedišta je bio sa vazduhom iz kamiona, i imao je neki ventil koji je puštao ili ispuštao vazduh iz jastučeta zavisno da li se sedi ili je vozač ustao sa sedišta, a ja sam to izbacio.

Nazad
Vrh