U pitanju su jednodnevni pilici koje sam uzeo 27. maja i hvala Bogu,svi su zivi i zdravi,nema mortaliteta,ovo mi je prva tura.
Pilice inace hranim iskljucivo za sebe,uzeo sam 40 komada po 30 dinara,dakle 1200 dinara,a cini mi se da mi je covek rekao da su marke Rosa ??
Meni je veterinar ovako objasnio:
Zivimicin dajem samo prva 2 dana,a nakon toga dajem Elavitol,ostavljam link da vidite sta je to.
http://www.provet.rs/Elavitol spisak.html
Kaze da koliko dana dajem,toliko dana i ne dajem,sto znaci,dajem 4 dana,pa 4 dana pauze i tako sve 5 nedelja,odnosno do 35 dana.
Evo upravo sutra ce biti taj zadnji dan kako istice davanje Elavitola i tada im dajem samo obicnu vodu do klanja.
Doza koju mi je rekao je: jedna kafena kasicica (oko 5gr) na 4l vode.
A na ovom sajtu sto sam vam ostavio,pise 1gr na 1l vode,sto znaci da sam ja davao 1l vode manje na pomenutu gramazu od 5gr.
Imam sad 3 pitanja pa bih zeleo da me posavetujete kako da ispravno radim ubuduce,postavicu pod rednim brojevima da bude preglednije:
1.Da li je velika greska sto sam to radio,odnosno sto je na dozu od 5gr islo 4l vode ili da se ne brinem oko toga?
2.Da li da u sledecoj turi koristim 5gr na 5l vode kao sto i pise na sajtu ili mogu da nastavim kao i sad?
3.Da li mi je dobro objasnio veterinar sto se tice Zivimicina da se daje samo prva 2 dana,a da se Elavitol pocinje davati treceg dana i daje se naizmenicno sve do 35-og?
Hvala unapred.