Tov pilića bez koncentrata

pa da ,nema potrebe da menjas pesak,nema se sta tu istrositi,samo pazi na vlaznost,ona mora biti idealna,bolje i malo suvlje,nego vise vlazno :ppozdrav:
 
Naklijavanje se moze raditi i sa belim pamucnim platnom koje se navlazi i polozi po nekoj ravnoj posudi tipa tepsije, poklopca od sporeta i sl. pa se po njemu pospe navlazeno seme u tankom sloju i onda se sve prekrije drugim slojem platna. Tu posudu treba postaviti u nekoj svetloj i toploj prostoriji i za par dada su klice izasle. Pazite samo da se ne pojavi budj jer to je onda opasno a narocito za zivinu.
 
Moze i tako,to je mozda jos i laksi nacin...
na budj sam i ja skrenuo paznju,jer ako nedaj boze dodje do budjanja,moze ite kako da bude opasno pa pilice,ustvari veoma je opasno :ppozdrav:
 
ljudi bas mi je drago da ima mojih istomisljenika, ja sam hteo jos prosle godine da ostvarim. . ali vam je potrebna lucerka sa visokim sadrzajem proteina
 
Gačević je napisao(la):
Robins koja bi bila cena za desetak komada tog roditeljskog jata iz tvoje farme, koje su recimo pri kraju, pa da se izmitare ili tako nešto, da ih držim za sopstvenu proizvodnju pilića. Podrazumeva se na otvorenom i uz hranu o kojoj smo govorili. Negde do oktobra meseca.
Kokice se prodaju posle 9 meseci nosivosti a to je otprilike kad nosivost padne ispod 50% i tada se prodaju kao koke za klanje . Mogu se uzeti i za dvoriste jer one jos uvek nose a cak se ako se drze napolju mogu izmitariti pa da krene novi ciklus nosenja. Njihova jaja se mogu koristiti za inkubiranje ili posto se neka tad raskvoca da se poloze pod nju. Pre dve nedelje smo rasprodali jedno jato i cena je bila 80 dinara za kilogram a sledece jato se rasprodaje krajem septembra pa ako ste zainteresovani cujemo se tad.
 
Poruka

Dali uz te koke treba i peto? Javiću se u septembru jer mi odgovara ako ih mogu drzati na otvorenom. Još ako hoće i da se razlegu.
 
Za supu ne treba peto,mada je od njega supa kvalitetnija.Za eventualno razmnozavanje bojim se da je isti neophodan.
 
Poruka

Mozda čovek ne prodaje petlove. Može da ih zadrži za sledeću turu. A bez tog petla slaba vajda!
 
Ma nece koke na put bez petla,a i oni ostare,mladji bolje skacu , te se menjaju u paketu.Mislim da na 15 koka ide jedan peto,da je tako i kod ljudi,btzo bi i mi u supu.
Mala sala u ovo sumorno vreme :ppozdrav:
 
Ja rece da mislim,a to znaci da nisam siguran.@robins tvoja je izvrsna.Covek ipak radi sa maticnim jatom.
 
Petao je neophodan ako mislis da izvedes pilice od njihovih jaja. Lepo rece baba. Sto se odnosa tice jedan pevac ide na 10 koka a jos jedan lep podatak je da dobar petao u punoj snazi moze u toku dana da skoci na 40 koka. Blago njemu al na kraju ipak zavrsi u supi.
Kad se iznoseno jato prodaje idu i koke i petlovi zajedno.
 
Poruka

Hvala Robins čujemo se u septembru. Imam ogromnu okućnicu od više hektara. Pokušaću da jaja tovni pilića stavim pod domaću kvočku. Tako bi jedino mogao da odgajim tovno pile bez kocentrata. Desi se da se koka sama nasadi negde u nekom zbunu i kada su pilići sa kvočkom napolju odgaje se lako. Prirast nije kao kod intenzivnog tova ali kvalitet i ukus su vrhunski. Vredi pokušati.
 
Poruka

Evo kako se nekad gajilo pile kad kocentrata nije ni bilo. Prvih 15 dana su i najvažniji. Treba im davati tvrdo kuvana jaja i mlad nesoljen sir u kombinaciji sa zitaricama (prekrupa). Sigurno nebi škodilo dodati sojine sačme.
 
Nazad
Vrh