Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Htedoh isto da ti napisem sto i Milan. Isplativije od svih tih travnih kombinacija. Sto se ovsa tice, skoro ga je nemoguce osusiti, ja od njega radim senazu.Ajde da pitam ovde.da li neko zasniva prirodne livade ili seje neku travnu kombinaciju ili mozda ovas za baliranje kao suvo seno?potrebno mi je za malu telad dok im je jos rano za lucerku.
Imam 2 ukrstena, ostali su na oko dobri... ali mi nekako spor prirast.Verovatno si dobio meleza sa busom i da su zakucali, ako je cist angus moze i do tone ja imam uvek glava mora biti obla bez rogova, papci ne smu da idu u sirinu da ima razmaka izmedju njih, krupne noge.......
Dal si izlecio ona dva teleta od upale plucaMa nema sanse, vise koncentrata pojedu rumunski simentalci od 200 kg neko angusi od 450-500...
Jedan je ugino, drugi je pregurao i kasni lepih 50-80 kg za ostalima.Dal si izlecio ona dva teleta od upale pluca
Ali kazu da nasi mesari plate anguse i 20 centi vise...Ja sam imao anguse u tovu mesance simentalac i angus imam i sad par komada ok su mogu lepo narastiti jedino sto mi se nesvidja kod njih lojaviji su od simentalca. Sareno meso...
Hidrogenom ispiraj dok moze ubacis u ranu naduva se peni da istera sve sto moze napolje, ja sam vodom sa cesme puna je hlora ispirao, mozes onda ubaciti povidon jod, od lekova amoksicilin ili penstrep ako nema temperaturu nista deksa itdI ja sam dobio u ovoj turi dva angusa.poludivlja goveda.
No,kod onog sa pupkom dok je docekalo veterinara sam mu se provalio otok i iscurela je bela gnoj.isprao sam fizioloskim i dao enrocin to sam imao pri ruci.Takodje sam naprskao sprej na ranu.Kako dalje postupati?da li ukljuciti i dexametason i da li ranu ispirati hudrogenom?