Savo slikacu ih za koji dan,posto je otac vise zaduzen za njih pa cu postaviti u temi,inace bez 22-24 meseca nema sanse da dostignu 700+, kg (mislim na HF) simentalac se utovi ako je dobra genetika za 20 meseci 700kg bez problema.Kod HF rase je problem sam start tova,jer su u pocetku mrsavi i nikakvi dok je simantalac uvek podjednako lepo razvijen i sa 300kg i sa 600kg,mozes ga uvek prodati bez obzira na kilazu,sto sa holstajnom nije slucaj on se sve do 500kg razvija raste,tek posle pocinje da dobija na masi i ljudi ih zato izbegavaju jer neka praksa je da se bikovi drze u tovu do 500-550kg i posle idu na klanje a u toj kategoriji holstajn ne moze da parira simentalcu dok preko 600kg je vec druga prica...U mom kraju ja sam jedan od retkih koji tovim bikove preko 600kg jer vlada verovanje da se posle toga vise gubi na prirastu,ja se iskreno ne bih slozio sa tim... Jos da napomenem da ne koristim nikakav vid koncentrata u ishrani,Ishranu baziram na lucerki i detelini i silazi,zitarice u procentu 60%kukuruz 40% stocni grasak,jecam i ovas.Ako se koriste razni premiksi verovatno bi se prirast ubrzao za 2 do 4 meseca (mislim na obe rase).