zombie_666
Banned
U prošloj turi bikova jedan je imao sličan problem ali dijelu izmedju vrata i plećke, isto neki gnoj ispod kože, veterinar je rekao da je to neka gadna infekcija i davao mu antibiotoke pa je prošlo posle možda mjesec dana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja kupujem telad od 7 danaKako toliko dugo tovite? Koliku telad uzimate? Ja uzimam telad oko 170 kg i tovim ih 10 meseci, prosla tura otisla posle 9 meseci sa 578kg prosek.
Kako se pocinje ovaj posao, gde se nabavljaju telad, koliko treba novca, sta od objekata, papirologije i sl.[/QUOTE Bolje u tu pricu nemoj da ulazis uopste
Imam problem sa jednim bikom od nekih 380-400 kg naime u poslednje vrijeme dosta manje jede kao da ima neki problem a primjetio sam da mu je koljeno na prednjoj nozi dosta uvecano kao da je oteklo kao da ima nesto u koljenu neka voda gnoj ili tako nesto sta bi to moglo biti i da li je problem sto ne jede upravo taj sto ima nekih problema sa tom nogom i sta bi to moglo biti samo da napomenem da je bik u vezu?
Taj otok na kolenu je najverovatnije posledica udarca u betonski valov ili dugotrajnog zuljanja o isti. Meni se to cesto desava, ali se ne odrazava na apetit. Problem nastaje jedino ako je otok toliki, da bik ne moze da ustane. Ako ustaje i stoji to slobodno odbaci kao uzrok smanjenog apetita.
Citao sam malo postove unazad, ima dosta zanimljivih informacija, dajte ljudi, koja je matematika ?, vidim da se tove oko godinu dana, koliki su troskovi ?, a koliko ostane ?, ako je cena 2e po kg. Pretpostavljam da se to ne bi ni radilo da nije isplativo. Evo, razmisljam o objektu za 20 kom. Sta mi sve treba ?. Da li ima subvencija po grlu ?
I ja bih nekome rekao ko dodje sa strane i kaze - hocu da se bavim ratarstvom - da je bolje da ni ne pocinje, posto mu treba zemlja, masine, znanje itd,...Ali, ipak bih cenio da mi neko napise svoje vidjenje u par recenica.
Bojim se da se kod njeg radi bas o problemu koju sam ja imao sa mojim bikom. Jaka infekcija i skupljanje gnoja pod kožom i isti simptom - gubitak apetita.